У Кіровограді щоденно перекриватимуть дорогу в години пік (ВІДЕО)

У Кіровограді мешканці гуртожитку щодня перекривають центр міста. Люди звинувачують місцеву владу у бездіяльності. Їхній будинок ще в 1990-ті роки купила приватна фірма. І тепер вона почала розпродавати кімнати, в яких живуть родини. Місяць тому люди вийшли на безстрокову акцію протесту, вимагаючи повернути їхнє житло в комунальну власність та дозволити його приватизувати. Проте результату – не добилися. Більше – дивіться далі у сюжеті “Подробиць”.

Кілька десятків людей з плакатами перекрили дорогу у центрі Кіровограда. Дехто з водіїв намагається прорватися, однак марно.

Мітингувальники – мешканці гуртожитку зі 101 мікрорайону. Вони досі не можуть приватизувати свої невеличкі квадратні метри. Ще у 1990 роках місцеві чиновники продали будинок приватній фірмі.

“Я працювала в “Кіровоградтехстрой”. У 1988 році  я отримала ордер на гуртожиток. Зараз ми добиваємося приватизації, щоб я все-таки могла своїм дітям залишити хоч якесь житло”, – говорить Наталя Гончар, мешканка гуртожитку.

У такій ситуації майже сотня родин. Фірма-власник будинку на поступки не йде. Більше того, там заявили, що люди зайняли ці кімнати незаконно. І почали продавати квадратні метри.

Місяць тому мешканці гуртожитку вийшли на безстрокову акцію протесту з вимогою забрати у приватної фірми будинок та дати їм можливість приватизувати свої кімнати. Щоб чиновники звернули на них увагу – розгорнули величезний намет на центральній площі. Тоді чиновники пообіцяли допомогти.

“Кожна структура сьогодні доповіла, що вони роблять для того, щоб знайти правду, де хто неправильно вчинив дії щодо продажу цього гуртожитку юридичній особі. Я думаю, що правда все ж таки на стороні людей, що живуть розмістили намет на площі Героїв Майдану”, – говорить Олександр Мосін, заступник міського голови Кіровограда.

Однак далі звітів справа не йде. Тож мешканці гуртожитку вирішили щоденно у години пік перекривати центральну дорогу.

“Люди повстали, бо наша влада не працює. Прокуратура звернула до суду, щоб арештували наш будинок, але до цього дня будинок так і не заарештований, суд відмовив у цьому. Ми маємо лише обіцянки”, – говорить Світлана Бондаренко, мешканка гуртожитку.

Протестувати активісти обіцяють доти, доки влада не вирішить їхню проблему.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар