На Кіровоградщині група озброєних чоловіків погоріла на крадіжці гербіцидів (ВІДЕО)

Подія сталася на об’їзній дорозі Новомиргородського району. Зловмисники двома автомобілями зупинили транспортний засіб жертви, після цього, погрожуючи пістолетом, викрали наявний у чоловіка вантаж – каністри з гербіцидом. Вже за кілька годин нападників, а також авто з речовими доказами розшукали поліцейські. За скоєне трьом спільникам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна. Про це повідомляє ГУНП у Кіровоградській області.

Неприємна історія сталася з мешканцем міста Кіровоград минулого понеділка. 23-річний чоловік, що займався підприємницькою діяльністю – продажем гербіцидів, разом із товаришем виїхав на зустріч з потенційними клієнтами. Однак його покупці виявилися несправжніми. Зловмисники мали наміри відібрати товар, а згодом перепродати, і таким чином заробити для себе гроші. Деталі у сюжеті каналу “Кіровоград”.

При цьому, наявність тільки однієї машини викликала у осіб занепокоєння, що у випадку великої кількості вантажу, можуть виникнути проблеми з його транспортуванням. Через це, було вирішено домовитися про допомогу з іншим мешканцем Новомиргородського району. Молодик лише місяць тому повернувся з місць позбавлення волі і в даний час на власному транспорті працював водієм таксі. Не підозрюючи, що через пропозицію заробити грошей знову буде втягнутий у злочинну діяльність, чоловік дав згоду. Однак навіть зрозумівши, у що «встряв», не відмовився від своїх намірів.

Так, близько 12-ої години підприємець після телефонної розмови зустрівся з «клієнтами», які замість чесної угоди приставили до нього предмет, схожий на пістолет, змусили з’їхати подалі від дороги. Погрожуючи фізичною розправою, зловмисники відібрали у потерпілого у грошові кошти у сумі 10 тисяч гривень, планшет, мобільний телефон та 10 ємностей з гербіцидами. Завантаживши все це до автомобілів, поїхали у невідомому напрямку.

Після втечі нападників, підприємець із товаришем повернувся назад до автотраси, зупинив найперший транзитний автомобіль та з мобільного телефону його власника викликав на допомогу поліцейських.

Отримавши повідомлення, працівники Новомиргородського відділення поліції якнайшвидше виїхали на місце пригоди та опитали потерпілих.

Дізнавшись прикмети нападників та марки авто, які вони використовували під час скоєння злочину, правоохоронці взялися за пошуки. Встановити осіб досвідченим поліцейським вдалося досить швидко. Працівники сектору безпеки дорожнього руху Новомиргородського відділення поліції при ГУНП в області за наявною інформацією про усіх власників транспортних засобів району, швидко вирахували, кому належить авто, що за своїм кольором очевидно різнилося з іншими.

«У результаті оперативники навідалися до садиби одного з підозрюваних вже за кілька хвилин. Чоловік навіть не встиг розвантажити з машини речові докази. Розуміючи, що уникнути відповідальності не вийде, він виказав своїх спільників, пояснивши, що співучасником злочину став, ну майже випадково. У ході подальшого огляду у зловмисників, крім хімікатів, також було вилучено планшет та предмет, схожий на револьвер», – розповів начальник Новомиргородського відділення поліції Євген Чуйко.

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 187 Кримінального кодексу України «Розбій». За ці дії особам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 7 до 10 років із конфіскацією майна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар