Батьки особливих дітей: якщо керівника Центру реабілітації оберуть кулуарно – влаштуємо акції протесту (ВІДЕО)

У Кіровограді батьки особливих дітей вимагають від чиновників дати їм право обирати директора центру соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Кілька місяців тому зі скандалом з посади пішла колишня директорка. Тепер зчиняється новий з обранням нового керівника, йдеться у сюжеті програми “Подробиці“.

Це кіровоградський центр соціальної реабілітації дітей-інвалідів. Нині у ньому з десяток особливих діток. Батьки розповідають: два місяці тому – домоглися звільнення колишнього директора.

“Моя дитина абсолютно не хотіла відвідувати цей заклад, і з нею не могли справитися, мені постійно телефонували – забирайте свою дитину коли т.в.о. стала Ганна Бондарева, змінився підхід до дитини”, – говорить Людмила Щербань, мама дитини з особливими потребами.

Окрім цього, кажуть батьки, за нової тимчасової очільниці у закладі відновили опалення, налагодили харчування та підвезення дітей до центру.

“З’явилася вода, чиста очищена, бутилірована, тому що раніше нам давали кип’ячену казали немає коштів на все це”, – говорить Марина Малухіна, мама особливої дитини.

Зараз голова Кіровської райради оголосив конкурс на посаду директора. Окрім нинішньої очільниці ще дев’ять кандидатур. Серед них учитель фізкультури та газозварювальник. Чиновник запевняє: винесе їх на затвердження п’яти депутатських комісій.

“Постійна комісія з планувань регламенту, постійна комісія з планування бюджету, фінансів та соціального розвитку, постійна комісія з дотримання прав людини комісія з питань житлово-комунального господарства, постійна комісія з питань соціальних та охорони здоров’я”, – говорить Олександр Кришко, голова Кіровської районної ради у місті Кіровоград.

Батьки заявляють: усі комісії непрофільні і вимагають, щоб їхнього представника – включили до складу конкурсної комісії. Бояться, що заклад знов очолить людина, байдужа до дітей. Та, за їхніми словами, голова райради вимогу ігнорує. Більше того, їм не дають жодної інформації, коли саме і як буде проходити відбір.

“Це виглядить не як відкритий конкурс, а як кулуарні домовленості, або ж він свідомо тримає в напрузі батьків, показуючи хто все вирішує”, – говорить Любов Скрипниченко, заступник голови батьківської ради.

Підтримують батьків особливих дітей і громадські активісти.

“Чи буде це конкурсна комісія, чи люди будуть мати співбесіду з ким, де, яким чином – ця інформація не оприлюднена тобто це є непрозорість діяльності просто напросто Кіровської районної ради”, – говорить Інга Дуднік, виконавчий директор громадської організації “Територія успіху”.

Між тим, затверджувати нового директора центру райрада планує вже за тиждень 3 березня. Батьки попередили: якщо керівника оберуть кулуарно – влаштують акції протесту.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар