Кіровоградська волонтерка просить допомоги, щоб поставити 6-річного сина на ноги (ВІДЕО)

Дитину чекають на складну операцію в Ізраїлі Майже всі заощадження віддала фронту, тепер допомоги потребує сама. Про це у сюжеті ТСН.

Відома кіровоградська волонтерка Юлія Мартинюк терміново шукає 15 тисяч доларів на порятунок 6-річного сина. Хлопчик має рідкісну вроджену патологію кісток, суглобів та м’язів – артрогрипоз. Шанс на повноцінне життя дають ізраїльські лікарі, потрібна лише термінова операція.

Попри важку недугу 6-річний Вовчик жвавий і веселий, з усіх сил намагається рухатися, адже носити тридцятикілограмове дитя на руках тендітній мамі вже не під силу. Хлопчик мріє лише про одне – піти наступного року до школи. Діагноз артрогрипоз – це важка патологія опорно-рухового апарату, дитині поставили одразу після народження. Мамі пропонували залишити маля.

“Нам говорили, що нічого ми з ним толком не доб’ємося, буде у нас “овочем”, але ми доклали максимум зусиль, витратили дуже багато грошей, щоб вилікувати косолапість, поставити на ноги, знайшли унікального масажиста, який його вів. Тепер єдина можливість його поставити на ноги – це операція”, – каже мама малюка.

Такого хірургічного втручання в України не роблять. Допомогти хлопчику зголосилися ізраїльські лікарі.

“Це шість операцій за 10 годин з двома переливаннями крові. Це в шести місцях: коліно, стегно, і ніжка внизу будуть ламатися і збиратися заново”, – розповідає мама хлопчика.

Клініка в Ізраїлі виставила родині рахунок – 31 тисячу доларів. Половину цієї суми мама Вовчика вже зібрала. Грошей було більше, однак на початку війни майже усі свої заощадження Юлія Мартинюк віддала на підтримку армії. Жінка – волонтер кіровоградської організації “Серця матерів”. Але залишок суми потрібно знайти якнайшвидше, щоб прооперувати дитину до літа. Тоді мрія хлопчика – восени піти у перший клас звичайної школи здійсниться.

Волонтерка просить у всіх небайдужих допомоги її сину стати на ноги. Реквізити для допомоги Картка Приватбанку 5168757222698088 Мартинюк Юлія Федорівна.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар