У Кіровограді монтують телевізійну вежу для Донбасу (ВІДЕО)

Нині цей регіон фактично позбавлений українського мовлення, адже одну із найбільших телепередавальних мачт на горі Карачун біля Слав‘янська зруйнували ще у липні минулого року під час сепаратистського обстрілу, йдеться в сюжеті ТСН.

Телевізійну вежу для Донбасу складуть із трьох конструкцій. Одну перевезли з Тернополя, дві – з Кіровоградщини. Зібрати її мають до кінця грудня. Повернути українські телевізійні канали на Донбас планують вже на початку наступного року. Спершу вежу зберуть на землі, аби переконатися, що всі елементи підігнані правильно. Після чого розберуть і вже партіями вивозитимуть на Донбас. Де саме її встановлять – наразі не розголошується. Яку площу охоплюватиме вежа – залежатиме від потужності встановлених передавачів.

“Висота практично 180 метрів. Складається вона з 23 секцій і антенотримача колони”, – розповів президент асоціації “Сервіс-монтаж” Олександр Петренко. Він пояснив, що хоч колишня вежа на Карачуні сягала 220 метрів, нова за функціональною спроможністю їй не поступатиметься. І сигнал даватиме такий само якісний.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар