«Каліфорнія наша»: як кіровоградці ведуть бізнес в США (ФОТО, ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Глава сімейства Винничуків з Кіровограда, засновник американської транспортної компанії VTS пан Анатолій веде показати своє господарство. Кури, качки, індики, перепілки, цісарки, кролі – ніби в якомусь багатому українському селі. Птицю, зізнається Анатолій Винничук, тримає більше «для фана» (for fun). Його фірма дає роботу багатьом вихідцям з України, і роботи вистачає. Особливо в дефіциті зараз водії «траків» (великі вантажівки, які в Україні називають «фурами»). Однак знову – лише після тесту на англійську мову.

Старший механік компанії Винничуків Віктор, родом із Володарська-Волинського на Житомирщині, показує власну майстерню. Він розповідає, як його дочка, випускниця консерваторії, не могла прогодувати себе, а тут непогано заробляє на персональних уроках музики.

Володимир з Дніпропетровщини, чоловіку років 50-60, переїхав жити до дітей у США лише пару років тому. Каже, що тяжко було лише півроку, а потім освоївся. На відміну від ринку праці в Україні, на американському можуть будувати кар’єру люди будь-якого віку. Роботодавців не цікавить ваш вік чи інші ознаки. Головне, щоб ви сумлінно виконували вашу роботу.

Спостерігаючи за історіями чотирьох сімей – Кузів, Винничуків, Романюків і Скоців – можна хоча б трохи уявити специфіку життя на західному узбережжі США. Дивіться документальний серіал Богдана Кутєпова про життя українців у столиці штату Каліфорнія.

Богдан Кутєпов, Громадське ТВ.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар