Миколаївці зняли фільм про героя з Кіровоградщини. Пам’яті Юрія Олефіренка присвячується

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сучасна війна в Україні показала, що у нас є багато патріотів. Вони — славні нащадки українських козаків, ветеранів Другої світової, натхненні мужністю старшого покоління, готові до останньої краплі крові захищати свою країну. Їх ратним подвигам присвячено цикл програм «Пам’ять священна». Героєм одного з випусків став Юрій Борисович Олефіренко  —  герой АТО, командир 73-го морського центру спеціального призначення, капітан 1-го рангу.

Юрій Олефіренко – уродженець села Криничувате Бобринецького району, 1965 року народження. Він закінчив факультет спецназу Рязанського училища ПДВ СРСР і отримав призначення в найгарячішу частину – “кабульську роту”. Це була 459-а окрема рота спеціального призначення, перший штатний підрозділ спецназу 40-ї армії в Афганістані. По закінченні відрядження Олефіренко добровільно попросив залишитися в Афганістані і відвоював там повних чотири роки. За бойові операції нагороджений орденами і медалями.

В Україні Олефіренко все життя прослужив у частинах спецназу – в Кіровограді та Очакові. У серпні 2014 року він за власним бажанням був мобілізований до лав Збройних Сил України і призначений командиром 42-го батальйону територіальної оборони.

Юрій Олефіренко загинув під час виконання бойового завдання в районі Маріуполя. Він кинувся на захист бойових побратимів і прикрив своїм тілом трьох бійців.

Читайте також: Кіровоградщина попрощалася із загиблим героєм

Нагадаємо, народний депутат України Станіслав Березкін ініціював клопотання Верховної Ради України до Президента про нагородження Юрія Олефіренка державною нагородою – присвоїти звання «Герой України» (посмертно).


Автор відео – Марія Савицька, Миколаївська державна телерадіокомпанія.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар