Що для Верховної Ради незаконне, те для міськради чесне і прозоре (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка
????????????????????????????????????

Вчора ввечері було оприлюднено результати так званого громадського опитування щодо перейменування міста, яке проходило в Кіровограді у день виборів.

Про хід і результати голосування по завершенні підрахунку розповів заступник міського голови Сергій Колодяжний:

«Нашими робочими групами було запропоновано їм зробити свій вибір на користь тієї чи іншої назви при пред’явленні паспорта, де переглядалась прописка наших мешканців. Якщо вона зівпадала з межами дільниці, йому надавався бюлетень».

Читайте також: Незаконне опитування у Кіровограді: голосуй скільки хочеш (ФОТО)

Згідно з результатами кіровоградці нібито обрали для свого міста назву Єлисаветград. Комісія подасть ці результати на розгляд міськради, а та у свою чергу їх розгляне і, можливо, направить до Верховної Ради, як один з ймовірних варіантів нового найменування міста.

Читайте також: Член виконкому Кіровоградської міськради: Громадське опитування – це «фількина грамота»!

Процес опитування Сергій Колодяжний назвав нормальним і адекватним. А результати – достойними, чесними і прозорими. Проте вчора кіровоградці у новинах і в соцмережах масово повідомляли про численні порушення, які здійснювалися під час опитування. Зокрема, ніхто не перевіряв документи у виборців, не звіряв їхньої прописки  – листи-запитальники роздавалися фактично просто так. Це дозволило кіровоградцям голосувати по кілька разів на своїй та чужих дільницях. До того ж, так звані бюлетені опускалися у закриті картонні коробки, вміст і процес наповнюваності  яких неможливо було проконтролювати.

Читайте також: Кандидати на кіровоградського міського голову розповіли про порушення під час громадського опитування

Нагадаємо, народний депутат України, член депутатської фракції Політичної партії “НАРОДНИЙ ФРОНТ” і відомий юрист Дмитро Сторожук, даючи юридично-правову оцінку так званому громадському опитуванню в Кіровограді, зазначив: “Прийнявши рішення про проведення громадського опитування, Кіровоградська міська рада вийшла за межі наданих їй повноважень, порушивши ст. 19 Конституції України.”

Про порушення, які підтверджують нікчемність незаконного опитування в Кіровограді читайте на сайті Першої електронної газети.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар