Опитування в Кіровограді – марна трата грошей без реального результату (ВІДЕО)

Журналістка
Світлана Листюк
Журналістка

Сьогодні, 25 жовтня, у Кіровограді відбувається так зване громадське опитування щодо перейменування міста, ініційоване міськрадою. До завершення ще близько години (опитування триватиме до 17.00), а кіровоградці вже встигли проголосувати по кілька разів.

Щоб визначити, наскільки це опитування відображає реальну думку машканців міста, Перша електронна газета провела журналістський експеримент – журналісти спробували проголосувати по кілька разів на різних дільницях. І експеримент вдався, адже в наметах з картонними урнами замість виборчих скриньок ніхто не перевіряв документів і прописки виборців, навіть не звіряв зі списками. Тож, як з’ясувала Перша електронна, результати опитування не представлятимуть реального волевиявлення громадян.

Читайте також: Незаконне опитування у Кіровограді: голосуй скільки хочеш (ФОТО)

До того ж вони не матимуть ніякої юридичної сили, адже в юридично-правовій термінології навіть немає такого поняття, як “громадське опитування”. Така вигадка депутатів кіровоградської міськради обійшлася мешканцям міста у 350 тисяч, хоча спочатку (до того, як громадськість забила на сполох), на це незаконне дійство планувалося витратити аж 600 тис. грн.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар