“Патрульний сам кинувся під стоячу машину”, – активіст “КДК”

© скріншот із відео

Представники ГО “Кропивницький Дорожній Контроль” відкинули звинувачення патрульної поліції у побитті та наїзді автівкою на копів. Зі свого боку, члени “КДК” заявили про незаконні дії патрульних, побиття та знущання. На доказ своїх слів, активісти надали відео з декількох камер.

Працівники патрульної поліції заявили, що днями біля приміщення управління у них стався конфлікт із членами "КДК". Начебто представники цієї організації влаштували бійку, розбили телефон одного поліцейського, а на іншого наїхали автівкою.

Перша електронна газета поспілкувалася з Андрієм Колесником, водієм, якого звинуватили у наїзді на поліцейського.

“Я приїхав на виклик наших журналістів і побачив, що дехто вже лежить на асфальті в крові, – розповів чоловік. – Хлопці хотіли пройти в кімнату прийому громадян, однак поліцейські перешкоджали їм. Патрульні наполягали, що для входу потрібен попередній запис, хоча це ніде не прописано. Як мені розповіли, і видно на відео, почалася словесна перепалка, а потім штовханина. Нашого журналіста вдарили ліктем під ребра, хтось матюкнувся і відразу поліцейським дали команду затримувати. Із нашої сторони ніхто правоохоронців не чіпав”.

© Патрульна поліція Кіровоградської області

За словами Андрія Колесника, йому зателефонували представники ГО, які зафіксували цю ситуацію на відео. Активіст “КДК” запевняє, що по приїзду на місце події він зупинив автомобіль і в цей же момент йому на капот кинувся поліцейський.

“Коли я під’їжджав до будівлі управління, поліція вже загородила проїзд на територію. Зупинився і показую, що хочу проїхати до бордюру. Тоді патрульний різко робить крок в мою сторону, падає на капот, суне ногу під колесо стоячому автомобілю і починає кричати та картинно кататися на землі. Тут же мене витягують із машини, вдавлюють в асфальт і надягають наручники. Згодом мені натиснули коліном на шию і почали знущатися, хоча я нічого протиправного не робив, і навіть, не пручався”.

30717157518a9646b26c821f87ebff09.jpg

Як розповів представник “КДК”, правоохоронці не винесли йому жодних постанов чи протоколів. Його колегам уже згодом в лікарні вручили протоколи за ст. 173 КУпАП (дрібне хуліганство). У той же час, затриманим знадобилася допомога медиків.

“Після того як нас затримали і побили, приїхала “швидка”. Вже в лікарні одному нашому журналісту діагностували серйозну травму з викривленням шиї, а в іншого розбитий ніс. Усі мають синці, забої на шиї і спині. Окрім того, у мене підозра на струс мозку і щось із шийним хребцем”.

f1dceda32d42d45ac8f549d2cfd99289.jpg
© КДК

Андрій Колесник пов’язує такі дії поліції із професійною діяльністю їхньої громадської організації. Він припускає, що з активістами просто хотіли розправитися.

Окрім того, представник “КДК” додав, що у нього вже була зустріч із керівником обласної поліції Романом Козьяковим, який пообіцяв об’єктивно розібратися у цій ситуації.

acd7ea24b410217ac28e7527bce1c2e2.jpg
© КДК

“Також ми звернулися у Державне бюро розслідувань. Вони прийняли скаргу в телефонному режимі, а зараз наш адвокат готує письмове звернення разом із відеодоказами. Правозахисники кажуть, що поліція незаконно позбавила мене свободи. Якщо вдягли наручники, на це мала бути підстава. Однак на мене ніяких протоколів не склали, отже юридичні підстави відсутні”.

*на відео показаний конфлікт від початку до активної фази. Увага, присутня ненормативна лексика!

Поширити:

Залишити коментар:

коментар