Керівник Держгеокадастру Кіровоградщини, якого підозрюють в отриманні хабара, тепер зможе вийти під заставу

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Андрій Піньковський під час судового засідання 23.06.2016

Сьогодні, 18 жовтня, у Апеляційному суді Кіровоградської області продовжили розгляд скарги захисту підозрюваного у отриманні хабара голови обласного Держгеокадастру Андрія Піньковського.

Сторона захисту та підозрюваний оскаржували рішення суду першої інстанції, який продовжив термін перебування Піньковського під вартою.

Суд ухвалив задовольнити частково скаргу захисту. Рішення суду першої інстанції щодо тримання Піньковського під вартою залишили без змін, лише суттєво зменшили розмір застави – з 698 тис. грн на 110 тис. грн.

Нагадаємо, у червні СБУ спільно з прокуратурою затримали Андрія Піньковського та Дмитра Якимчука під час одержання від представника фермерського господарства 14 500 доларів США за оформлення документів на оренду 62 га землі.

Суддя В. В. Кабанова, головуюча у засіданні заборонила представникам преси фіксувати на фото та відео підозрюваного, оскільки той був проти.

На думку представника прокуратури Кошельника, тяжкість вчиненого злочину та міцні соціальні зв’язки свідчать про можливість впливу підозрюваного на розслідування. За його словами, санкція статті, яку інкримінують Піньковському, передбачає 10 років позбавлення волі. Прокурор стверджує, що Піньковський, перебуваючи на волі може знищити докази, або переховуватись від слідства.

Захист Піньковського наголосив на тому, що через хворобу дружини, підозрюваний має доглядати за дитиною. Захист вимагає змінити запобіжний захід на такий, що не пов’язаний з триманням під вартою, а саме – домашній арешт.

Інший захисник наголосив на виключно позитивній характеристиці підзахисного. Крім того, адвокат стверджує, що за матеріалами справи, останні слідчі дії по справі проводились 8 серпня, тобто понад два місяці слідство бездіє.

14799754_1134774236598224_652230621_o (1)

Сам обвинувачений заявив, що тримання його під вартою є психологічним тиском на нього. Піньковський просив змінити йому міру запобіжного заходу з тримання під вартою на домашній арешт.

“Я повинен бути поряд з сім’єю, допомогти їм. Я погоджуюсь на домашній арешт у будь-якому вигляді,  з браслетом, під конвоєм, аби тільки бути з сім’єю”, – звернувся до суду Піньковський.

Прокурор Кошельник прокоментував тезу захисту стосовно бездіяльності слідства. Він заявив, що у справі проводяться негласні пошукові слідчі дії, і те що вони не задокументовані наразі у справі, не означає, що їх не проводять.
14724025_1134774446598203_1830872683_o
Заслухавши обидві сторони суд видалився у нарадчу кімнату. Повернувшись звідти суддя Кабанова зачитала ухвалу, згідно якої, скаргу захисту було задоволено частково. Рішення суду першої інстанції щодо тримання під вартою залишили у силі, але змінили суму застави – з 698 тис. грн на 110 тис. грн. Підозрюваний в отриманні хабара очільник Держгеокадастру Кіровоградщини Андрій Піньковський  залишиться під вартою, але тепер зможе вийти під заставу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар