На Соколівському цегельному заводі шахрують з офіційним працевлаштуванням і затримують зарплати

Працівники цегельного заводу ТОВ “Укрбудінвест”, що у селі Соколівському Кіровоградського району, сьогодні, 31 серпня протестували проти заборгованості по заробітній платі, яку не виплачують вже майже два місяці.

Біля входу на підприємство зібралося близько десятка працівників. Жоден з них не отримав ще зарплату за липень, хоча вже підходить термін серпневої.

Старший зміни охорони заводу Роман Бугаєнко розповідає, що за два місяці роботи він не отримував ще зарплату. Загалом, йому заборгували 6,5 тис. грн.

“Ми звертались з претензіями до керівництва заводу, і єдине, що чуємо: “гроші будуть”. Я дзвонив в управління Держпраці, і там інспектор мені сказала, що якщо сьогодні нам не виплатять заробітну плату, то з 1 вересня, ми маємо право писати заяви і в прокуратуру, і в поліцію, і в управління Держпраці”, – повідомив працівник підприємства.

DSC_0339

Крім того Роман Бугаєнко розповів, що з ним досі не заключили трудовий договір.

“Коли мене брали на роботу, говорили “все буде нормально, працюй, тоді розберемося”. Коли я почав наполягати, щоб ми склали договір і підписали його, то мені відмовили”, – обурюється старший зміни охорони.

Віктор Бандурко, який працює на заводі вже 4 місяці, теж розповідає, що зарплату за липень обіцяли виплатити, але по цей день досі ніхто її не отримав.

DSC_0334

Костянтин Калугін, який працює на Соколівському цегельному заводі вже три роки, розповідає, що підприємство наразі не функціонує.

“Сам завод зараз стоїть, ніхто не працює. За три роки, як я працюю, були затримки іноді, але зарплату таки віддавали. А зараз вже, Бог його знає, віддадуть чи не віддадуть”, – повідомив він.

Василь Цапко, який теж працює на заводі, розповів, що коли робітники зустрічались з директрором, їм пообіцяли протягом трьох тижнів віддати зарплату, але обіцяний термін вже минув.

DSC_0348

“У мене дитина завтра йде до школи, і мені немає за що його вдягнути. І що мені робити, я не знаю. Тим більше, я маю три кредити, як мені немає чим виплачувати, у банку вже йде пеня”, – обурився робітник.

Старший електрик заводу Сергій Сергієнко розповів журналістам, що прийшов працювати на завод по професії ще у травні, тоді ж віддав свою трудову книжку для офіційного запису. Але зараз, коли він вже йде з заводу через заборгованості по зарплаті, він отримав назад чисту трудову книжку.

DSC_0360

“У травні я подав трудову книжку на офіційне працевлаштування, а вчора я вже написав заяву про звільнення, і мені віддали чисту книжку. Вона просто пролежала у них з травня місяця. Робота мені подобалася, але не склалося з керівництвом. Мені говорили, що гендиректор вже списки склав, кормили постійно “завтраками”. А мені ж потрібен стаж трудовий, я за професією все таки прийшов працювати. Зарплату ось обіцяли до 25 серпня виплатити, але не виплатили, теж кормлять “завтраками”, – поскаржився Сергій Сергієнко.

На місці журналісти намагалися з’ясувати у гендиректора ТОВ “Укрбудінвест” Олександра Дубенка, чому ж працівникам затримують виплати, але він не захотів спілкуватися – почувши, що з ним говорять представники ЗМІ, він сказав: “Я думав, ви мене з днем народження вітаєте”, і кинув слухавку. Після цього додзвонитись до нього було неможливо.

Поспілкуватися вдалося з фінансовим директором ТОВ “Укрбудінвест” Валентиною Шаратою. Вона повідомила, що завод зараз не працює через поломку техніки.

“Зараз ми нижче собівартості продаємо цеглу, для того, щоб виплатити зарплати за липень. Якщо ви вважаєте, що це затримка, то я так не вважаю. З 1 вересня ми плануємо погасити заборгованість за липень. А зарплату за серпень, за законом, ми маємо виплачувати після 5 вересня”, – запевнила Валентина Шарата.

Відповідно до офіційних даних держреєстру, засновником ТОВ “Укрбудінвест” є ймовірна родичка гендиректора-іменинника Дубенко Лілія Борисівна, а уповноваженими представляти юрособу у правовідносинах з третіми особами – Микола Колцун та Валентина Шарата. Статутний фонд підприємства становить 3 млн 570 тис. грн.

Якщо керівники заводу не погасять заборгованість по зарплаті, робітники обіцяють захищати свої права у вищих державних органах влади, а також – звернуться до правоохоронних органів.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар