Кропивничани влаштували патріотичну толоку на місці останнього бою Чорного Ворона

Мешканці Кропивницького влаштували патріотичну толоку на місці останнього бою знаменитого отамана Скляра, відомого як Чорний Ворон.

Наступної весни на місці бою людським коштом встановлять стелу та флаг-штоки з прапорами Незалежної України та холодноярського війська.

“Який же сьогодні прекрасний день! Після молитви з єпископом Кропивницьким і Голованівським Марком спільною толокою прибрали гниле листя, розчистили чагарники, позрізали сухе гілля, посадили калину, квіти на могилі холодноярця Чорного Ворона (Миколи Скляра) у Розумівці. Як завжди неперевершена екскурсія від Юрія Митрофаненка. Сьогодні були захоплюючі відкриття – Юрій показав холодноярські землянки. А які гарні знайомства відбулися!
Знаково: найменшому учаснику толоки малесенькому Миколці Бобринцю – три місяці. Також вразила родина Миколи Бердника з Великої Виски, де всі чоловіки і тато, і син і зять пройшли війну на сході.
Друзі, дякую: Анні Сурковій за автобус, дуже гарно їхали, а Ваші дівчатка з ДЮЦу, які ж тільки помічниці! Юрію Яровому за кошти на бензин і продукти на Спільну кашу. Юному козаку Назарію з 21 школи Кропивницького за майстер-клас з приготування кулішу та володіння бойовим батогом.
Отже, друзі, всі хто хоче провідати легендарного отамана Чорного Ворона, вйо! На весну плануємо встановити памятний знак. Відомий скульптор Віктор Френчко вже працює над цим. Ідея належить краєзнавцю Івану Петренку та історику Юрію Митрофаненку, кошти – Станіслав Березкін. Ще б влада зробила дорогу, щоб не соромно було гостей запрошувати та й самим їздити. Українські герої минулого та й сучасні українці заслуговують на це”, – написала у Фейсбуці про патріотичну толоку голова ГО “Спільна дія” Ірина Малик.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар