Воїни АТО підняли над Кропивницьким червоно-чорний прапор

Сьогодні, 20 серпня, у Кропивницькому, на центральній площі міста, воїни окремої роти 17 окремого мотопіхотного батальйону встановили червоно-чорний прапор.

Військові, які вже пройшли пекло війни на сході України, таким чином віддали шану загиблим під час Революції Гідності. Вони демонтували залишки іржавого металу на постаменті, де раніше стояв пам’ятник Кірову, і встановили туди металевий флагшток, на який прикріпили червоно-чорний прапор.

Крім того, ця акція була приурочена до другої річниці окремої роти 17 ОМПБ.

“У цей день ми прийшли віддати шану тим, хто загинув на Майдані. Це перші, хто загинув за Незалежність нашої держави у цьому столітті. З тих, хто загинув на Майдані почався визвольний рух в Україні. Потім було захоплено Крим, і почалася війна. Саме таким чином, встановивши тут червоно-чорний прапор визвольного руху українців, ми шануємо пам’ять загиблих під час Революції Гідності”, – заявив мобілізований боєць 17 батальйону Олег Кокуленко.

Військовий заявив, що не дозволить нікому зняти цей прапор до того моменту, доки спільно з громадою буде вирішено проект майбутнього пам’ятника на площі Героїв Майдану.

“Цей прапор, який ми сьогодні підняли, це сигнал, що нашу землю топчуть люди, які зневажають Україну. Його піднімали тоді, коли треба було єднатися до боротьби. І доки такі люди є в нашій державі вигляд цього червоно-чорного прапору буде їх коробити”, – запевнив воїн 17 ОМПБ Сергій Кваша.

Привітати воїнів 17 ОМПБ та віддати шану борцям Революції Гідності прийшли також друг Героя Небесної сотні Віктора Чміленка Олексій Цокалов та донька загиблого Ірина Чміленко.

Військові, волонтери та активісти, віддали шану Героям Небесної Сотні хвилиною мовчання, під звуки пісні “Пливе кача”.

Після цього атовці поклали квіти до імпровізованого меморіалу Героям “Небесної сотні” і відправились на Фортечні вали до Алеї пам’яті загиблим воїнам АТО.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

8 коментарів до Воїни АТО підняли над Кропивницьким червоно-чорний прапор

  1. Слава гером! Повністю підтримую ваші дії. Прошу з такою ж рішучістю відстояти українську назву нашого міста – КРОПИВНИЦЬКИЙ- від посягань недобитків-регіоналів на чолі з Ларіним. Хай перш за все понесуть покарання за слугування Януковичу,за антинародні закони січня-лютого 2014р,які вони проголосували ,злочинно порушивши і регламент і всякі моральні норми. Недобитків-регіоналів, прислужників путінської імперії сьогодні – до відповідальності по законах воєнного стану, бо Україна сьогодні воює проти агресора-путінської росії. Україна переможе! Слава Україні!

  2. Зворушливо, що на центральній площі нашого міста тепер буде і червоно-чорний прапор. Не такі далекі ті часи, коли й синьо-жовтий там було важко уявити. Але ж, люди, як можна писати, що визвольний рух України почався з Майдану? Якщо навіть виступаючий щось таке сказав, то автор що, не знає історії елементарної? Підписуйте свої тексти, аби країна знала своїх “героїв” у сфері граматики і ерудиції.

    • Ви неуважно читали! Там йдеться про наше століття. про визвольний рух у нашому столітті. І що, я мав правити цитату спікера? це за якими правилами так роблять?

  3. Флаг принадлежит Правому сектору? Тогда почему ПРЯМО об этом не написано?

    • Друже, те, що ви пишете свідчить про вашу абсолютну необізнаність стосовно теми, на яку ви намагаєтесь висловитись! Звідки ви взяли, що червоно-чорний прапор належить Правому сектору? Це прапор – це символ протестного руху. його використовували навіть у Латинській Америці та Африці.У нас став популярним у скаутській організації Пласт та ОУН і УПА. Наразі багато підрозділів воюють під цим прапором на сході проти російського окупанта Взагалі, цікавтеся темою перед тим, як щось писати про це.

  4. Дмитре, я так розумію, це ви автор. Дослівна цитата: “З тих, хто загинув на Майдані, розпочався визвольний рух в Україні”. Якщо ви мали на увазі щось інше, то це читачу невідомо. І навіть, коли, як ви пишете спікер, так сказав, то це не значить, що слід цитувати відветрі дурниці. Журналіст, як комп’ютер, має відібрати найцінніші і найважливіші думки. Виступаючий спонтанно, наперед не готуючись, може сказати ще й не таке. Ви — не прінтер, а журналіст. По ідеї.

    • все ж, я не згоден з вами! Цитата звучить так: “У цей день ми прийшли віддати шану тим, хто загинув на Майдані. Це перші, хто загинув за Незалежність нашої держави у цьому столітті. З тих, хто загинув на Майдані почався визвольний рух в Україні…”
      Він чітко говорить про наше століття.

  5. “Об этом есть в Википедии. Изначально он появился в 1831 году, как символ анархо-синдикализма или анархо-коммунизма. Вот вырезка об этом отсюда:Чёрно-красный флаг[править | править вики-текст]
    Чёрно-красный флаг является символом анархо-синдикализма и анархо-коммунизма. Принципы анархо-синдикализма, как части профсоюзного движения, базируются как на анархизме, так и на социализме (в большей степени, чем другие анти-капиталистические анархистские движения). Именно поэтому их флаг комбинирует чёрный цвет анархизма и красный цвет социализма.

    Впервые чёрные и красные флаги использовались при восстании в Лионе в 1831 году. Позже под чёрно-красные знамена встали итальянские, испанские и мексиканские анархисты.
    Современный чёрно-красный флаг появился в Испании и Франции в начале XX века.
    А вот здесь говорится, что он был принят ОУН на апрельском съезде 1941 года:
    Обратите внимание – “источник не указан”.
    А здесь сказано, что ОУН(м) и ОУН(б) после раскола имеют два разных флага – голубой и чёрно-красный соответственно (ОУН Мельникова и ОУН Бандеры). –
    Сегодня черно-красный цвет на флагах псов.

Коментарі заборонені.