Кіровоградщина: громади просять народного депутата допомогти у вирішенні проблем

Народний депутат України Станіслав Березкін провів особистий прийом жителів 100 виборчого округу. З народним депутатом зустрілися представники місцевих органів влади та звичайні громадяни, які порушили проблеми громад та особисті питання.

Із народним депутатом зустрівся голова Компаніївської районної ради Вадим Спіктаренко, який розповів про підготовку закладів освіти до нового навчального року. Зокрема, вони обговорили, як у Компаніївському районі відбуватиметься реконструкція двох загальноосвітніх шкіл у селах Виноградівка та Коротяк під влаштування дошкільних закладів. Кошти на реконструкцію цих об’єктів (3,7 млн грн.) передбачені у Державному бюджеті за сприяння народного депутата.

Станіслав Березкін зазначив, що благодійний фонд «Добротвір» традиційно до Першого вересня привітає усіх першокласників виборчого округу з Днем знань та подарує спеціальний набір приладдя і необхідних речей для школи.

Окрім того, голова Компаніївської ради звернувся з проханням допомогти у виділенні з обласного бюджету коштів на реалізацію проекту щодо реконструкції системи гарячого водопостачання центральної районної лікарні з використанням альтернативних джерел енергії. Народний депутат вже направив звернення до голови Кіровоградської ОДА Сергія Кузьменка з проханням ініціювати питання щодо виділення коштів на згаданий об’єкт.

Вадим Спіктаренко також  запросив народного депутата Станіслава Березкіна 19 серпня у село Виноградівку на презентацію проекту, який реалізує місцева школа з громадською організацією «Взаємодія». Проект передбачає навчання школярів та місцевих жителів професії пасічника.

На прийом також приїхав міський голова Помічної Добровеличківського району Микола Антошик. Ще минулого року Помічнянська міська рада прийняла рішення про створення об’єднаної громади, але поки що цей процес затягується. Нині громада веде активну кампанію, щоб зберегти лікарню залізничників від закриття. Микола Миколайович звернувся з проханням посприяти збільшенню субвенції з Державного бюджету на фінансування лікарні у Помічній.

Народний депутат Станіслав Березкін та міський голова Микола Антошик запланували заходи, спрямовані на допомогу учасникам АТО. У Помічній проживає 126 чоловіків, які пройшли пекло війни. За словами Миколи Миколайовича, родини учасників АТО звернулися до влади з проханням забезпечити їх дровами на зиму. Народний депутат пообіцяв цю проблему вирішити та закупити дрова через благодійний фонд «Добротвір».

4b1c9a06-db20-4196-aedc-6a488eec58b2

Народний депутат зустрівся і з головою селища Нового Сергієм Денисенком. Мова йшла про необхідність перевірки економічного обґрунтування тарифу на воду у селищі Новому – тут, кажуть новенці, найдорожча вода в Україні. На думку Сергія Павловича, тариф на воду та водовідведення в селищі дуже завищений – близько 14 грн за один кубометр для населення. КП «Теплоенергетик», яке забезпечує селище Нове водою, порахувало, що собівартість води та водовідведення становить понад 40 гривень. Тому селищна рада щороку повинна перераховувати комунальному підприємству різницю в тарифах в сумі 4 млн грн. Народний депутат Станіслав Березкін підкреслив, що в цьому питанні мають розібратися спеціалісти, бо не може вода, яку подає КП «Теплоенергетик» на Нове за 7 кілометрів коштувати дорожче, ніж вода в обласному центрі, яка ОКВП «Дніпро-Кіровоград» подає за 120 кілометрів з Кременчуцького водосховища.

9baff3ef-f4f4-4353-b651-4c0c0a0d7911

До народного депутата також звернулася мешканка с. Піщаний Брід Добровеличківського району Галина Каліненкова з особистим питанням.

Станіслав Березкін зазначив, що кожне звернення буде ретельно вивчене та опрацьоване, тільки спільно з різними гілками влади можна допомогти вирішити проблеми територій та їх жителів.

480b152d-eb28-4719-84e9-45f35e369a16

Поширити:

Залишити коментар:

коментар