ФК “Зірка” висловився на підтримку назви Кропивницький і декомунізував логотип

Адміністрація ФК “Зірка” оприлюднила через свою прес-службу заяву, у якій висловила підтримку перейменуванню нашого міста на честь видатного драматурга Марка Кропивницького.

Крім того, представники клубу декомунізували свій логотип – відтепер на ньому красується надпис ФК “Зірка” Кропивницький.

Змінено було і назву офіційної сторінки “Зірки” у Фейсбуці.

Також, представники клубу відреагували на публікації у деяких електронних ЗМІ, які заявили, що футболісти “Зірки” ніби то виступили проти назви Кропивницький.

скріншот із сайту

Далі, подаємо текст заяви без правок і змін.

14 липня 2016 року, Верховна Рада України прийняла доленосну постанову про перейменування міста Кіровоград на місто Кропивницький. Нарешті поставлено крапку в тривалому процесі, навколо якого так довго тривали суперечки, що ними було охоплено все населення міста.
Звичайно, ця зміна вплине на кожного мешканця й кожну організацію нашого міста. Так, тепер команда Прем’єр-ліги «Зірка» буде представляти місто, назване на честь видатного театрального діяча, письменника Марка Кропивницького. Всі ми сподіваємося, що нова назва дасть змогу об’єднати всіх містян.
Але нам не зрозуміла позиція окремих місцевих ЗМІ, які вирішили продовжити нагнітання конфлікту навколо перейменування, опублікувавши матеріал, що начебто футболісти та тренери «Зірки» категорично проти нової назви. Доволі промовистим є той факт, що деякі з цих «сайтів», жодним чином не згадали протягом 2016 року ні про чемпіонство «Зірки» в першій лізі, ні про її чудову гру, ані вихід до Прем’єр-ліги, а представники цих ЗМІ не були присутніми на жодному матчі й навряд чи знають, де знаходиться одна із кращих футбольно-легкоатлетичних арен України.
Також цікаво, що жоден із цих місцевих сайтів не звертався із проханням надати коментар до футболістів і до клубу, який вони представляють. Окрім того, в футбольному клубі працюють понад 150 осіб, які день за днем забезпечують безперебійну роботу всього підприємства, головної команди клубу, Академії та стадіону. Зважаючи на це, будь-яку думку окремого співробітника глибоко непрофесійно видавати за позицію всього футбольного клубу.
Футбольний клуб «Зірка» заявляє, що дотримується чинного законодавства України щодо декомунізації, і на виконання положень цього законодавства вносить зміни до офіційного логотипу клубу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар