У кіровоградських випускників виникли проблеми зі вступом в українські ВНЗ

У кількох випускників філологічного факультету КДПУ ім. В. Винниченка виникли проблеми при вступі в інші ВНЗ України. Як виявилося, їхні дипломи не зареєстровані у Єдинній електронній базі. 

“Ми подали документи до Львівського національного університету на факультет журналістики. Сьогодні нам подзвонили і сказали, що наші дипломи недійсні – їх немає у базі”, – розповіла одна з випускниць КДПУ ім. В. Винниченка.

Якщо на час вступної кампанії дані не будуть внесені в електронну базу даних, то частина кіровоградських випускників  цьогоріч не зможе вступити у жоден ВНЗ України.

Декан факультету філології і журналістики Людмила Кричун розповіла, що у відділу кадрів виникли проблеми із базою даних, але до завтра вони мають бути вирішені.

“Мені сьогодні дзвонили наші студенти зі Львова, розповіли, що їх дипломів немає у базі. Що від нас залежало – ми все зробили, документи здали, – розповідає Людмила Петрівна. – У відділі кадрів говорять, що не можуть перевірити чи є дипломи наших випускників у базі, оскільки вона “висить”. Там також повідомили, що сьогодні після 18.00 база має запрацювати. Коли вона запрацює – буде перевірена інформація. Мені пообіцяли до завтрашнього ранку розв’язати це питання”.

Як розповів ректор КДПУ ім. В. Винниченка Олег Семенюк, 30 червня випускники отримали дипломи, а з 1 липня розпочався процес їх відрахування з університету. Єдина електронна база, яка повинна надати дозвіл на відрахування, “зависла”. Тому частина випускників формально лишаються ще студентами університету.

“За законом студент не може навчатися одразу у двох і більше ВНЗ. Формально дипломи, які отримали наші випускники, справжні. Але Єдина електронна база, на жаль, технічно не безмежна. І коли у понеділок всі почали подавати документи, вона “впала”. Тому поки що ми не можемо внести дані про те, що випускники бакалаврату вже відраховані. Три дні ми взагалі не можемо увійти в базу, щоб зробити запит. Те ж саме відбувається і у Черкасах, і у Львові, і в інших навчальних закладах України”, – розповів Олег Семенюк.

За словами ректора, проблеми з електронною базою у ВНЗ кожного року, тому цьогорічна проблема не нова. Але найближчим часом ситуація з базою має вирішитися.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар