Кіровоградці взяли участь у всеукраїнському з’їзді волонтерів Асоціації молодих донорів

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У казковому вишгородському замку під Києвом днями зібрались волонтери Асоціації молодих донорів ледь не з усієї України, щоб обмінятись досвідом та побудувати стратегію подальшої роботи. Зокрема, у з’їзді взяли участь волонтери асоціації з Кіровограда.

DSC_0613“Наш 4-ий всеукраїнський з’їзд об’єднав волонтерів з 20 міст України. Така кількість міст на з’їзді вперше з часів існування Асоціації (з 2007 року). Це ще раз підтверджує те, що ми потрібні в кожному місті. І я з гордістю можу тепер сказати, з такою командою ми можемо все і реформувати, і розвивати, і популяризувати донорських рух України професійно. Я щаслива працювати пліч-о-пліч з такими людьми”, – розповіла Першій електронній президент АМДУ Ірина Славінська.

Два дні насичених тренінгів та обговорень дозволили волонтерам відкрити для себе нові стратегії роботи. Зокрема, осередки-новачки перейняли досвід більш успішних команд та їх проектів. До прикладу, франківська база донорів активно розвивається завдяки акціям “Група крові” – прямо посеред вулиці студенти медінституту під керівництвом досвідченого наставника перевіряють групу крові містян. Також позитивним досвідом поділились Дніпровські волонтери, новини якого часто світяться у всеукраїнських ЗМІ під заголовками типу “сотні містян здали кров для хворих, постраждалих”:

“Успіх не твориться в один момент. Не завжди у нас були тисячі донорів під стінами станції. Ми працювали над популяризацією донорства у Дніпрі довгих 7 років: стикались із різними проблемами, але покращувались і йшли далі. І кожному це під силу. Головне – вірити у те, що робиш”, – розповіла координатор Дніпровського осередку, виконавчий директор АМДУ Вікторія Іванова.

DSC_0350

Кіровоградський осередок АМДУ наразі на старті своєї роботи. У з’їзді координатор Асоціації на Кіровоградщині Ольга Ткаченко бере участь уже вдруге.

“Порівняно з іншими осередками, наше місто досить тихе. Тож ми більше працюємо над цільовим пошуком донорів. Не багато кіровоградців поки що реєструються на сайті Donor.ua, тому доводиться шукати кров терміново і в телефонному режимі. Почувши досвід колег, ми спробуємо зробити подібні речі і в Кіровограді, аби більше людей дізналось про платформу. Сподіваюсь, із часом на Donor.ua буде більше зареєстрованих користувачів. Це дозволить швидко знаходити потрібних донорів для реципієнтів, які борються за своє життя”, – зазначила координатор Асоціації молодих донорів України у Кіровоградській області Ольга Ткаченко.

DSC_0230

Асоціація працює над тим, аби людям не доводилось поспіхом шукати донорів поміж своїх родичів та знайомих, аби дати можливість рідному сердечку битись довше. Основна мета діяльності Всеукраїнскої громадської організації “Асоціація молодих донорів України” – популяризувати донорський рух в Україні. Саме зусиллями асоціації було створено єдину електронну всеукраїнську базу донорів  Donor.ua. Основне призначення платфоми – швидкий пошук донорів у власному місті індивідуально для кожного реципієнта. На цій платформі міститься інформація про історію донорства, закондавчі проекти цього напрямку і, звісно, поради та протипоказання для тих, хто планує здати кров.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар