Ароматний будинок у Кіровограді: чи дочекаються мешканці ремонту водопроводу?

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

По вулиці Перемоги, 14 у Кіровограді стоїть будинок, який формально навіть має укриття. Впізнати серед інших його не важко – аромати підвалів несуться за кілька вулиць. Сьогодні, 22 червня, мешканцям цього будинку урвався терпець – чекати обіцяного ремонту вони більше не хочуть. Тому запросили на публічні збори мешканців і представників свого ЖЕО. Кіровоградці чекають конкретної відповіді: коли перестане ароматизувати їх будинок.

“Неодноразово ми зверталися до вас, до ЖЕО із листами про ремонт. Нам відповіді не дають. Ми навіть електрика самі винаймаємо, коли треба щось відремонтувати”, – показує папери мешканка будинку Тамара Григорівна.

Окрім загальних проблем будинку з часом з’явились нагальні: сморід через поломку каналізації, сирість у підвалах та щури, які дістались уже верхніх поверхів, адже навіть вони не витримують аромату. За словами мешканців, каналізація у деяких квартирах працює погано, а підвали навіть залиті фекаліями.

“У нас тут написано “Укриття”. Якщо почнуться тут воєнні дії, то ми не самі будемо бігти у підвал, а терористів запускати. Там така хімічна зброя – жодна людина не виживе”, – додає Тамара Григорівна.

Представники ЖЕО оглянули ці підвали та пояснили, що проблема мешканців у тому, що вони не звертаються до ЖЕО з питанням того ж самого електрика. А щурів планово труять раз на місяць. Комунальники були здивовані тому, що дійсно не знайшли пакетів з отрутою. Натомість мешканці показали листи-звернення навіть до голови міськради – папір по колу повернувся все ж до того ЖЕО. Жителі будинку запевняють: з деяких питань зверталися – не отримали результату і зрештою перестали просити про допомогуи.

Питання ремонту, про який запитали мешканці, у ЖЕО пояснили так:

“Так, комунікації потребують заміни. Але в даний момент колодязі пусті – тобто випуски працюють (ред. за словами мешканців, учора водоканал їх почистив). Але і тут є проблеми. Дійсно, у підвалі труби за терміном експлуатації вийшли із ладу. Їх треба міняти. Я щойно уточнила у нашому управлінні, цей будинок включено до переліку тих, де будуть замінені підвальні комунікації. Буде не поточний ремонт, а капітальний. Близько тижня тому у нас був представник із проектного інституту, який обійшов підвал, зробив заміри для проекту”, – пояснила заступник начальника ЖЕО №1 Раїса Зюзь.

Завтра, 23 червня, представник від мешканців будинку по вулиці Перемоги, 14 та заступник начальника ЖЕО №1 Раїса Зюзь підуть разом у міськраду до начальника виробничого відділу, де і запитають: у якому році та місяці будуть розпочаті роботи з капітального ремонту інженерних мереж підвального приміщення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар