Кіровоградська “Зірка” достроково стала чемпіоном першої ліги і готова до підвищення у класі (ВІДЕО, ФОТО)

Кіровоградська “Зірка” за чотири тури до закінчення Чемпіонату України серед команд першої ліги достроково оформила чемпіонство.

Після перемоги “Десни” над “Черкаським Дніпром” (3:1) кіровоградці стали недосяжними для найближчих конкурентів у боротьбі за чемпіонство в першій лізі.

За чотири тури до закінчення Чемпіонату відрив “Зірки” від найближчого переслідувача становить 10 очок. А враховуючи, що кіровоградці отримають 3 бали за технічну перемогу над тернопільською “Нивою”, яка знялася з Чемпіонату, відрив команди Сергія Лавриненка становить 13 очок. Кіровоградці сміливо можуть готуватися до матчів у Прем’єр лізі українського футболу.

Зазначимо, що востаннє “Зірка” грала у еліті українського футболу у сезоні 2003-2004 рр., але посівши останнє місце, відразу вилетіла з турніру. Після цього клуб мав серйозні фінансові проблеми, і навіть втратив статус професіонального. Своє сучасне сходження до еліти “Зірка” почала з другої ліги у сезоні 2008-2009рр.

Президент клубу Максим Березкін запевнив, що “Зірка” готова в наступному сезоні зіграти в Прем’єр-лізі.

“Спільними зусиллями ми до цього йшли близько трьох років. Ми посилювали і спортивну складову, і інфраструктуру клубу за ці три роки. Дуже багато зроблено, до того ж у нас є хороший і стабільний спонсор, який зобов’язується і в першій лізі, і у вищій лізі спонсорувати клуб на належному рівні”, – заявив Березкін в ефірі програмі “ПроФутбол” на телеканалі “2+2”.

Яким цього разу буде шлях кіровоградської команди у еліті українського футболу, ми побачимо вже в наступному сезоні. Проте, на даний момент, судячи з суттєвого відриву “Зірки” від найближчого переслідувача у турнірній таблиці, і 7-матчевої переможної серії команди після змових канікул, можемо з впевненістю стверджувати, що кіровоградські футболісти вже переросли рівень першої ліги.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар