Великодні паски від «Добротвору» передадуть у зону АТО (ФОТО, ВІДЕО)

П’ять тисяч пасок до Великодня благодійний фонд Станіслава Березкіна «Добротвір» передав волонтерам та благодійним організаціям, які повезуть ці гостинці у різні куточки Донбасу, де зараз тривають бойові дії.

“Напередодні Великодніх свят вже традиційно фонд «Добротвір» проводить акцію, яка спрямована на те, щоб забезпечити наших хлопців в зоні АТО великодніми подарунками, – зазначив директор благодійного фонду Станіслава Березкіна «Добротвір» Андрій Малик. – Другий рік поспіль ми закуповуємо паски та передаємо їх волонтерським організаціям, кіровоградським військовим, які знаходяться на передовій, родинам, в яких виховують дітей-інвалідів. Усім, кому великодні гостинці принесуть радість”, – сказав він.

Цьогоріч «Добротвір» передав великодні паски волонтерам Кіровограда, а також в Компаніївський, Бобринецький, Добровеличківський, Новоукраїнський та інші райони області.

У Компаніївці машину з великодніми смаколиками зустрічав  селищний голова Олександр Маслюков.

– Щороку за сприяння народного депутата Станіслава Березкіна до Великодніх свят ми передаємо великодні паски воїнам АТО, які повернулися з війни, та діткам-інвалідам, які завжди чекають на ці гостинці, – сказав він.

Частину пасок у неділю вже відправили у Авдіївку та Мар’їнку Донецької області. Їх повіз волонтер з Бобринця Анатолій Лінник. Настоятель Бобринецького Свято-Миколаївського храму УПЦ КП, обласний благочинний митрофорний протоієрей отець Юрій прийняв та освятив гостинці.

«Під час кожної служби ми молимося за хлопців, які сьогодні воюють на Сході», – сказав отець Юрій.

Кипить робота і в громадській організації «Серця матерів Кіровоградщини». Інна Колпак та дівчата запаковують гостинці для військових:

-Завдяки благодійному фонду «Добротвір» та безпосередньо народному депутату України Станіславу Березкіну ми отримали 1500 пасок та м’ясо, яке переробили на ковбаси, шашлики, сало, м’ясні рулети. Наша мета в першу чергу побалувати наших хлопців на передовій, хочеться передати їм частину домашнього тепла, щоб вони розуміли, що ми їх пам’ятаємо, що ми разом з ними. Також нам дуже допомогли дітки, які принесли для бійців святкові подарунки, різні смаколики та все, що потрібно хлопцям для гігієни. Ми вдячні учням кіровоградських шкіл № 1, 8, 20, 22 та 26. Великодні гостинці поїдуть до Авдіївки, де служать наші хлопці. Вже поїхала машина на Волноваху в 13,14 та 72 бригади. А також до Костянтинівки, до Артемівська. Тобто туди, де сьогодні найгарячіше. Ось прізвища тих, хто сьогодні дбає про хлопців в тилу: Оксана Аветисян, Олена Шпілівенко, Тетяна Бородіна, Олена Медведовська, Лілія Козак, Наталія Заєць, Микола Горгуленко. Ми ще співпрацюємо з волонтерами з інших організацій – Наталією Міщенко, Інною Черкашиною, Оксаною Червоною. Вдячні також Сергію Марченку.

Інна Колпак зізналася, що з багатьма хлопцями вони підтримують контакти: «Ось сьогодні ввечері знову будемо проводжати військового – нашого друга Женю – на війну. Його одружили, забирали з пологового будинку його дружину й дитинку. Женя повезе подарунки від кіровоградців у свою військову частину. Повертайтеся живими, хлопці. Вас дома дуже чекають!».

Поширити:

Залишити коментар:

коментар