Екскурсія до музею 3-го полку спецпризначення: коли від експонатів волосся стає дибки (ВІДЕОРЕПОРТАЖ)

Цього тижня кіровоградцям відкрив свої двері музей 3-го окремого полку спецпризначення. На перші публічні відвідини музею легендарної військової частини завітали близько сотні людей, яких проводили групами у декілька етапів.

У ролі екскурсовода виступив офіцер відділення по роботі з особовим складом 3 полку СпП Іван Німчук. Він показав відвідувачам всі три кімнати, з яких складається музей – кімната афганської слави, кімната повітряно-десантної підготовки та експонати з АТО.

Як розповів офіцер нашому журналісту, окрему кімнату АТО планують відкрити до кінця цього року.

Відвідувачі із захопленням слухали розповіді спецпризначенця. Від деяких експонатів та історій про них дійсно волосся ставало дибки. Наприклад, у музеї є бронежилет загиблого під Савур-Могилою заступника командира полку полковника Сергія Сєнчєва. Іван Німчук розповів історію його подвигу, внаслідок якого той отримав смертельне поранення. На бронежилеті чітко видно місце, де пройшов уламок снаряду. Є навіть плями крові загиблого Героя…

Іван Німчук розповів також про перший бій 3-го полку у Донецькому аеропорті, після чого проросійські бойовики їх стали називати кіборгами. У тому бою був поранений один спецпризначенець, 400 терористів було знищено.

Детальніше про екскурсію до музею 3 полку спецпризначення дивіться у відеосюжеті нашого кореспондента.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар