Як у Кропивницькому обговорювали підвищення вартості проїзду

Як уже повідомляла Перша електронна газета, учора члени виконавчого комітету міськради Кропивницького не погодили рішення про підвищення вартості проїзду у маршрутках міста. Нові тарифи планували ухвалити у розмірі 5 грн.

Обговорення питання підвищення вартості проїзду у громадському транспорті традиційно відбувається із емоціями та гучними заявами. Не обійшлося без них і цього разу.

Так, деякі члени виконкому заявили, що перевізники не поважають міську владу і кропивничан. Олександр Сосонський зокрема наголосив, що перевізники навіть не заслуговують того тарифу, який діє зараз. Проти підвищення вартості проїзду також різко виступив член виконкому Олександр Дануца.

Позицію перевізників під час дискусії відстоював директор ПП “Олікс” Дмитро Вінницький. Він заявив, що ситуація у підприємців-перевізників уже критична – усі мають борги перед постачальниками палива. Претензії членів виконкому щодо завищення рівня пасажиропотоку у документах, які подають перевізники, Дмитро Вінницький назвав неправдою і запевнив, що цей показник відповідає дійсності.

image

Міський голова Андрій Райкович запевнив усіх членів виконкому, що влада провела серйозні перемовини із перевізниками, і вони зрозуміли вимоги громади. Очільник міста констатував, що питання підвищення тарифу на проїзд уже назріло – це обґрунтовано економічними показниками. За словами Андрія Райковича, підвищення вартості проїзду на 50 копійок дозволить перевізникам вийти із зони збитковості.

Проте, аргументи міського голови не переконали членів виконкому – за підвищення вартості проїзду у міських маршрутних таксі до 5 грн проголосували лише 9 осіб. Рішення не погодили.

Фрагменти обговорення цього важливого питання дивіться у відеорепортажі Першої електронної газети.


Нагадаємо, на розгляд членів виконкому виносили проект рішення №253, згідно з яким перевізникам ПП “ОЛІКС”, ПП “УкрАвтоІнвест”, ПП “Паритет Сервіс”, КТ “Автолегіон-Варванської Ю.В., ПП “Автобаз Кіровоград”, ФОП Кобченко В.В. та ФОП Баркар С.М. мали погодили граничну вартість разового проїзду одного пасажира у розмірі 5 грн. А для ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс, яке працює у звичайному режимі руху і обслуговує лише маршрут №130 – 4,50 грн.


image

image
Олександр Вергун, начальник управління розвитку транспорту та зв’язку
image
Дмитро Вінницький, директор ПП «ОЛІКС»

image

image

image
представники фірм-перевізників: Ріта Білобородова (ПП «Паритет Сервіс»), Сергій Мачула (ПП «Автобаз Кіровоград»), Ігор Найдіч (ПП «УкрАвтоІнвест») та Дмитро Вінницький (ПП «ОЛІКС»)

 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета
 Відео та фото автора

Поширити:

Залишити коментар:

коментар