На Театральній площі кропивничани зустріли “першу хвилину миру”

Учора, 8 травня, у День пам’яті та примирення на Театральній площі у Кропивницькому відбулася загальнонаціональна патріотична акція “Перша хвилина миру”.

Про це повідомляє Перша електронна газета.

На площі зібралося декілька сотень кропивничан, аби вшанувати тих, хто загинув у Другій світовій війні. Лампадками на площі була викладена квітка маку, як символ пам’яті жертв усіх військових конфліктів.

Для кропивничан звучали мелодії, зокрема, від військового оркестру 3 полку спецпризначення та артистів обласної філармонії.

Наприкінці заходу єпископ Кропивницький та Голованівський Марк провів молебень за мир в Україні.

“Мир – така велика цінність, коли він у нас є. Коли він є в душі, родині, країні. Так часто зневажається цей мир, коли навколо спокій і віе такий жаданий, коли війна. Про ціну війни і цінність миру знають ветерани. Вони просять берегти його, і ми бережемо, але якою ціною… 4 роки тисячі загиблих на Сході України. Це ціна миру на Кіровоградщині та інших областях, яких не опалила війна. Так важко, що молоді люди платять таку страшну ціну за такий бажаний нами мир. Тому день 8 травня нехай буде для нас засторогою – бережіть мир. Виявляйте вдячність тим, хто цей мир дарує нам ціною свого життя і здоров’я. Згадуймо з пошаною тих, хто в часи Другої світової пройшов через пекло жорстокості та злоби і знищив фашизм та нацизм. Сьогодні лишився рашизм. Вірю, що буде у нас і перемога над цим злом”, – сказав єпископ Марк.

Читайте також: На Рівнянському кладовищі у Кропивницькому вшанували загиблих героїв

DSC_0969

DSC_0912

DSC_0907

DSC_0911

DSC_0914

DSC_0915

DSC_0931

DSC_0938

DSC_0946

DSC_0951

DSC_0964

DSC_0973

DSC_0904

Поширити:

Залишити коментар:

коментар