Інспектор Укртрансбезпеки на Кіровоградщині погорів на хабарі

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Інспектора управління Укртрансбезпеки в Кіровоградській області затримали під час отримання неправомірної вигоди в сумі 10 000 грн. Посадовець нібито вимагав хабар за те, щоб не оформлювати протокол за перевантажений автомобіль.

Про це Першій електронній газеті повідомили в прес-службі військової прокуратури.

Військовою прокуратурою Кіровоградського гарнізону спільно з співробітниками Управління захисту економіки в Кіровоградській області та Департаментом захисту економіки Нацполіції України в рамках процесуального керівництва в кримінальному провадженні викрито інспектора Управління Укртрансбезпеки в Кіровоградській області.

Читайте також: СБУ затримала сільського голову, який за хабар обіцяв посприяти у питанні оренди землі

За інформацією прокуратури, посадовець вимагав та отримав від власника зернових, що перевозяться автотранспортом, неправомірну вигоду в розмірі 10 000 грн за не складання протоколу про вчинення правопорушення у зв’язку з перезавантаженням автомобіля.

Під час передачі обумовленої суми хабара інспектора затримали правоохоронці в порядку ст. 208 КПК України.

Наразі тривають першочергові слідчі дії.

Військовою прокуратурою затриманій особі готується повідомлення про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 368 КК України та клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУ Нацполіціі в Кіровоградській області.

Читайте також: Кропивницький патрульний “відмазав” п’яного водія за 6 тис. грн – прокуратура

Довідково: 

Державна служба України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпека) є центральним органом виконавчої влади, діяльність якого спрямовується і координується Кабінетом Міністрів України через Міністра інфраструктури і який реалізує державну політику у сфері безпеки на автомобільному транспорті загального користування (далі - автомобільний транспорт), міському електричному, залізничному, морському та річковому транспорті (крім сфери безпеки мореплавства суден флоту рибного господарства).

Нагадаємо, наприкінці квітня на автошляхах Кіровоградщини спіймали чергову фуру зі значним перевантаженням. Загальна вага вантажівки становила 60 тонн, що значно перевищує норму. За це порушник заплатить понад 400 євро штрафу.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар