Уже дві ОТГ на Кіровоградщині офіційно отримали землю

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Великосеверинівська ОТГ отримала майже 1000 га земель сільгосппризначення у комунальну власність. Громада стала другою на Кіровоградщині, яка уже офіційно отримала право розпоряджатися власною землею без додаткових погоджень. Першою свою власність оформила Помічнянська громада.

Інформує Перша електронна газета за матеріалами прес-служби ГУ Держгеокадастру у Кіровоградській області.

Урочисте вручення наказу про передачу земельних ділянок сільськогосподарського призначення голові Великосеверинівської сільської об’єднаної територіальної громади Сергію Левченку відбулося у Головному управлінні Держгеокадастру у Кіровоградській області сьогодні, 5 квітня. Загальна площа земель, що мають бути передані ОТГ, становить 993,08 га.

Нагадаємо, усі 13 громад Кіровоградщини підписали меморандуми про строки відведення землі із ГУ Держгеокадастру в області уже 9 лютого. Загалом громади Кіровоградщини отримають 23 тисячі гектарів земель сільськогосподарського призначення державної власності за межами населених пунктів.

27 лютого земельні ділянки загальною площею 7 810,93 га у комунальну власність отримали 7 громад, серед яких і Помічнянська міська ОТГ Добровеличківського району Кіровоградської області (70,57 га). Ще 6 громад підписали документи згодом – це були переважно громади західної частини України. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook Володимир Гройсман, сьогодні, 5 квітня, ще 27 громад отримали у власність понад 22 тис. га земель сільгосппризначення.

Відзначимо також, третього квітня Верховна Рада України прийняла в другому читанні та в цілому законопроект №6466 щодо добровільного приєднання територіальних громад до міст обласного значення. Законопроект дозволяє громадам за спрощеною процедурою приєднуватися до міст обласного значення.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар