Середні автобуси у Кропивницький продасть та ж дніпровська фірма, що і великогабаритні

автобус МАЗ 206 / © busphoto

Сьогодні, 19 березня, визначився переможець тендеру, який отримав право продати 10 автобусів середньої пасажиромісткості у Кропивницький. Переможцем аукціону стала фірма ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” з Дніпра, яка у травні 2017 року перемогла також у тендері на закупівлю 20-ти нових великогабаритних автобусів МАЗ 103 у Кропивницький. У результаті 10 середніх автобусів планують купити за 34 млн 770 тис. грн – тож економія складає понад 1,2 млн грн.

Аукціон з визначення переможця відбувався у системі електронних закупівель ProZorro, повідомляє Перша електронна газета.

Нагадаємо, закупівлю 10-ти автобусів пасажиромісткістю не менше 60 чоловік, з відкидним пандусом та місцем для кріплення інвалідного візка з очікуваною вартістю 36 млн грн кропивницьке комунальне підприємство “Електротранс” оголосило 2-го лютого.

Докладніше про оголошені торги читайте у нашому матеріалі "Які автобуси планують придбати у Кропивницький у 2018 році: деталі оголошеної закупівлі".

Аукціон

На закупівлю відгукнулися 3 підприємства – ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” з Дніпра та столичні ТОВ “УкрЄвроМАЗ” і ТОВ “Сучасні вантажівки”. Після перевірки документації тендерний комітет допустив до участі у торгах усіх учасників.

image
скріншот із сайту ProZorro

У торгах за право продати 10 нових середніх автобусів у Кропивницький хотіло також брати участь ТОВ “Інтер Авто-Трейдинг” із Києва. Але, на думку представників цього підприємства, організатор прописав закупівлю під єдиного виробника – автобус МАЗ 206. У зв’язку з цим, представники ТОВ “Інтер Авто-Трейдинг” зареєстрували вимогу про внесення змін до тендерної документації. Проте тендерний комітет відхилив претензію підприємства.

Повний текст вимоги дивіться у документі нижче.

Під час сьогоднішнього аукціону ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” відразу зайняло лідируючу позицію у торгах, розпочавши їх із найменшої вартості – 35 млн 520 тис. грн. У кожному раунді пропозиція цієї дніпровської фірми була найдешевшою. Конкурувало із переможцем лише ТОВ “УкрЄвроМАЗ”. Натомість ТОВ “Сучасні вантажівки” під час жодного з раундів не зменшило своєї початкової заявки.

Зрештою, у фінальному третьому раунді ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” оголосило пропозицію 34 млн 770 тис. грн, яка виявилася усього лише на 3 тис. грн меншою, ніж пропозиція ТОВ “УкрЄвроМАЗ”.

image
скріншот із сайту ProZorro

У випадку, якщо тендерний комітет не знайде порушень у тендерній документації підприємства ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” і визнає його переможцем, ця фірма продасть у Кропивницький 10 середніх автобусів на загальну суму 34 млн 770 тис. грн. Тобто 3 млн 477 тис. грн за одну одиницю товару.

Сума економії під час закупівлі автобусів становитиме 1 млн 230 тис. грн.

Читайте також: У які райони Кропивницького поїдуть нові середні автобуси 

Знову білоруські МАЗи…

Згідно з інформацією у тендерній документації, ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” продасть у Кропивницький білоруські автобуси МАЗ-206 086 виробництва ВАТ “Мінський автомобільний завод”. Таку інформацію підприємство вказує у довідці про визначення країни виробника предмету закупівлі.

206
скріншот із сайту ProZorro

ТОВ “Інтер Авто-Трейдинг”, яке не змогло взяти участь у торгах, і скаржилося на те, що організатор прописав закупівлю під єдиного виробника, як у воду дивилося. У скарзі представники фірми вказували саме цю модель автобуса – МАЗ 206.

ТОВ «Торговий Дім «ЛІТАН» зареєстроване у місті Дніпро, по вул. Криворізькій, 1, кінцевим бенефіціаром (контролером) та гендиректором є Олег Петрович Сухов. Серед засновників також значиться Дмитро Науменко. Згідно з даними Мін’юсту, ТОВ Торговий Дім «ЛІТАН» займається торгівлею автомобілями та легковими автотранспортними засобами, торгівлею іншими автотранспортними засобами, технічним обслуговуванням та ремонтом автотранспортних засобів, оптовою торгівлею фарфором, скляним посудом і засобами для чищення, оптовою торгівлею іншими машинами й устаткуванням, неспеціалізованою оптовою торгівлею.

Нагадаємо,  ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” уже має історію крупних торговельних операцій із КП “Електротранс”. У 2017 році кропивницьке комунальне підприємство за 69 млн 579 тис. 900 грн придбало у цієї фірми 20 нових великогабаритних автобусів МАЗ 103 486.

За інформацією журналістів-розслідувачів проекту “Наші гроші”, один із власників ТОВ “Торговий Дім “ЛІТАН” Дмитро Науменко є також одним із власників ТОВ “Дуотранс”, яке наприкінці 2016 року виграло тендер на поставку 20-ти нових тролейбусів у Кропивницький.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар