Побитий автобус і троє травмованих: дайджест ДТП у Кропивницькому та області

Вантажівка “злетіла” з дороги на подвір’я, знесений дорожній знак і паркан дитячого садка, побитий автобус та три травмовані жінки, – такими були наслідки аварій у Кропивницькому та на Кіровоградщині за минулий тиждень.

Перша електронна газета” продовжує серію публікацій про дорожньо-транспортні пригоди на території міста та області.

Перша аварія цього дайджесту сталася 28 січня, близько 22:15. Вантажний автомобіль “злетiв” з дороги і зруйнував частину паркану на приватному подвір’ї на перехресті вулиці Бессарабської і провулку Мар’ївського в Олександрії. Лічені сантиметри відділяли кабіну фури від самого будинку. Витягати вантажівку довелося рятувальникам.

Господарі вже лягли спати, коли почули гуркіт ззовні. Виявилося, що до них на подвір’я “заїхала” вантажівка. За словами вoдія, кабіну почало “водити” дорогою, він спробував загальмувати, але на слизькій дорозі не зміг уникнути зіткнення.

За словами власниці будинку, це вже не вперше вантажівки опиняються на їхньому подвір’ї. Лише минулого року, 12 січня, бензовоз зніс 17 метрiв паркану. За два роки до цього автомобіль також злетiв тут з дороги – і теж бензовоз.

Наступного дня вже у Кропивницькому сталася аварія, у якій постраждала жінка. Близько 9 ранку водій Chery їхав по вулиці Покровській і при повороті наліво, на перехресті з вулицею Кропивницького, не був уважним та допустив зіткнення ВАЗ 2106. Від чого “шістку” відкинуло на узбіччя.

Пасажирку ВАЗу госпіталізували в обласну лікарню з попереднім діагнозом закрита черепно-мозкова травма та розтягнення м’язів шиї.

Внаслідок ДТП автівки отримали механічні пошкодження.

Також вранці, але вже 30 січня, на проспекті Університетському не розминулися Toyota та вантажівка “DAF”.

“Водій Toyota не врахував безпечного бокового інтервалу руху, не дотримався безпечної дистанції та допустив зіткнення з вантажівкою, – повідомили в поліції”.

Водії вирішили розійтися за європротоколом.

О 13:30 по вулиці Полтавська 51-річний водій “Kia Sportage” зніс дорожній знак “Пішохідний перехід”.

“Водій не врахував дорожньої обстановки, не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та наїхав на дорожній знак “Пішохідний перехід” і пошкодив його”, – розповіли у прес-службі патрульної поліції.

Перевірка на Драгер показала негативний результат – водій був тверезий. Чоловік не травмувався, натомість автівка зазнала механічних пошкоджень.

А близько 18:30 поблизу “Фуршету” на вулиці Віктора Чміленка в ДТП потрапили “Geely” та “ВАЗ 21099”.

За попередньою інформацією, Geely їхав вулицею у напрямку “Фуршету”, а ВАЗ рухався за ним. Коли Geely зупинився, щоб пропустити машини і заїхати на парковку поблизу супермаркету, то замість повороту ліворуч – здав назад, внаслідок чого сталася аварія.

У результаті дорожньо-транспортної пригоди у Geely пошкоджений задній бампер, а у ВАЗу – передній. Також у ВАЗу зламалися поворотники, тому поліцейським довелося його супроводжувати з місця зіткнення.

Водії вирішили розійтися по європротоколу.

31 січня водій ГАЗелі їхав по вул. Архангельській і на розі з вул. Прееображенською не надав перевагу в русі автобусу, бо начебто відволікся, внаслідок чого сталося зіткнення.

Ніхто з водіїв та пасажирів не постраждав. У результаті аварії ГАЗель отримала вм’ятину. В автобусу  пошкоджено лобове скло, подряпаний бампер та розбите бокове пасажирське скло з правої сторони.

І тут водії також розійшлися за європротоколом.

Автобус відремонтують за власні кошти, аби якнайшвидше повернути його до роботи, адже компенсація від страхової компанії надійде трохи згодом.

Вже 2 лютого по вулиці Кавалерійській у Кропивницькому сталася ДТП за участі автомобілів “ВАЗ 2111” ТА “ВАЗ 2109”.

Тоді водій ВАЗ 2109 рухався вул. Кавалерійською у напрямку перехрестя з вул. Євгена Чикаленка і при обгоні Renault не дотримався безпечної дистанції, внаслідок чого зіткнувся з ВАЗ 2111.

У результаті аварії постраждали жінка та дитина, на вигляд 40 та 14 років відповідно. Вони були пасажирками ВАЗ 2109. Їх забрала “швидка”.

Окрім того, 4 лютого, близько 1-ї години ночі, на вулиці Пацаєва 27-річний водій авто “Skoda Octavia” не вибрав безпечної швидкості руху, не впорався з керуванням та врізався у металевий паркан дитячого садка. На щастя ніхто не постраждав.

Під час спілкування з порушником, інспектори відчули від нього запах алкоголю. Перевірка на алкотестер показала результат – 2,14 проміле алкоголю в крові, що в 11 разів перевищує допустиму норму.

На керманича патрульні склали адміністративні матеріали за ст.124 КУпАП (скоєння ДТП) та ч. 1 ст.130 (керування у стані сп’яніння) КУпАП. Автівку передали тверезому товаришу водія.

Фото: автора, очевидців та патрульної поліції Кіровоградської області

Наступну порцію аварій шукайте за тегом #ДайджестДТП

“Чорна” п’ятниця та знесена електроопора: дайджест ДТП у Кропивницькому та області


Володимир Дедей, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар