Невидима GPS-навігація: управління транспорту не може змусити кропивницьких перевізників підключитися до EasyWay

© tvoemisto.tv

Управління транспорту міськради Кропивницького не має повноважень вимагати від приватних перевізників відкрити для пасажирів дані про онлайн-рух їх автобусів.

Про це сьогодні, 16 січня, під час прес-конференції у міськраді заявив начальник управління транспорту Олександр Вергун, повідомляє Перша електронна.

За його словами, виконуючи умови додаткових угод за якими у лютому 2017 року затвердили нині діючі тарифи на проїзд, перевізники встановили у своїх автобусах пристрої GPS-навігації. Але доступ до даних про рух автобусів у режимі онлайн мають лише перевізники і управління транспорту. Це, за словами чиновника, було передбачено додатковою угодою.

Проте, через те що перевізники встановлювали обладнання і підключалися до системи за власні кошти, управління транспорту не може вимагати відкривати ці дані.

“Управління транспорту не має впливу, щоб змусити їх підключитися наприклад до тієї ж системи EasyWay”, – наголосив Олександр Вергун.

Хоча, за його словами, умова про встановлення GPS-навігації якраз і була передбачена для того, щоб рух автобусів бачили пасажири. Начальник управління транспорту переконаний, що це таки станеться, адже тоді у встановленні цього обладнання немає ніякого змісту.

Олександр Вергун також додав, що за попередньою інформацією, два приватні перевізники вже зверталися до представників системи пошуку маршрутів громадського транспорту EasyWay для того, щоб підключити свої автобуси.

Зазначимо, що у Кропивницькому пасажирів перевозять 8 приватних перевізників. Прилади GPS-навігації встановили усі окрім ПП “Олікс”. У цього підприємства виникли проблеми із розмитненням.

Нагадаємо, із 1 січня 2018 року, усі приватні перевізники, які перевозять пасажирів у Кропивницькому, повинні були обладнати свої автобуси пристроями GPS-навігації та підключитися до системи електронного контролю руху транспортних засобів. Також вони були зобов’язані надати управлінню транспорту міськради, як організатору пасажирських перевезень, доступ до цієї системи контролю. Таку вимогу до перевізників передбачили у додаткових угодах, згідно з якими у лютому цього року у Кропивницькому зросла вартість проїзду з 3,50 грн до 4-4,50 грн.

Окрім того, усі приватні перевізники, які перевозять пасажирів у Кропивницькому, звернулися до управління транспорту міськради із розрахунками на підвищення вартості проїзду. Після перевірок відповідності даних про пасажиропотік, які подали перевізники, питання про підвищення тарифу на проїзд винесуть на розсуд членів виконкому.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар