Здешевлення вартості проїзду на 130 та 274 маршрутах скасовується

© tvoemisto.tv

Вартість проїзду у міській маршрутці №274 та автобусі № 130 не знизиться. Перевізники, які обслуговують ці маршрути в останній момент вирішили таки обладнати свої транспортні засоби пристроями GPS-навігації та надати управлінню транспорту доступ до систем електронного контролю руху своїх автобусів, як цього і вимагала додаткова угода, укладена у лютому 2017 року.

Про це Першій електронній газеті розповів начальник управління транспорту та зв’язку міськради Кропивницького Олександр Вергун.

Нагадаємо, днями в управлінні транспорту заявили, що готуються в односторонньому порядку розірвати додаткові угоди щодо підвищення граничної вартості проїзду з перевізниками ФОП Баркар (маршрут №274) та ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс” (маршрут №130). Ці підприємства не обладнали свої транспортні засоби пристроями GPS-навігації та не надали управлінню транспорту доступу до системи електронного контролю руху автобусів.

За словами начальника управління транспорту, коли він повідомив цим перевізникам, що з ними збираються розірвати додаткову угоду, після чого вартість проїзду на маршрутах, які обслуговують ці підприємства, знизиться, вони пообіцяли виконати умови угоди і встановити у своїх автобусах пристрої GPS-навігації.

“У ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс” сьогодні нададуть мені доступ до системи відслідковування їх автобусів. Вони уже вчора встановили GPS-трекери, а сьогодні мають занести лист із логіном і паролем до системи. ФОП Баркар пообіцяв до кінця тижня встановити GPS-трекери і надати доступ до своєї системи відслідковування”, – запевнив

Зволікання із виконанням умов угоди представники фірм-перевізників пояснили тим, що вони не збиралися продовжувати свою роботу на міських маршрутах громадського транспорту. Тому і не встановлювали на автобусах передбачене угодою обладнання.

Із невідомих причин ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс” і ФОП Баркар вирішили продовжити свою діяльність у якості перевізників пасажирів, тому управління транспорту не розриватиме з ними додаткові угоди. А відтак, вартість проїзду на маршрутах, які вони обслуговують, не знизиться: проїзд у маршрутці №274 й далі коштуватиме 4,50 грн, а в автобусі №130 – 4 грн.

Про те, що вартість проїзду у маршрутках Кропивницького залишиться незмінною також розповіли у сюжеті обласної філії НТКУ.


Нагадаємо, із 1 січня 2018 року, усі приватні перевізники, які перевозять пасажирів у Кропивницькому, повинні були обладнати свої автобуси пристроями GPS-навігації та підключитися до системи електронного контролю руху транспортних засобів. Також вони були зобов’язані надати управлінню транспорту міськради, як організатору пасажирських перевезень, доступ до цієї системи контролю. Таку вимогу до перевізників передбачили у додаткових угодах, згідно з якими у лютому цього року у Кропивницькому зросла вартість проїзду з 3,50 грн до 4-4,50 грн.

У додаткових угодах, які були укладені з усіма перевізниками, не йдеться про жодні відтермінування чи поблажки. У пункті 3 документу чітко написано: У разі невиконання Перевізником вимог п.2 даної додаткової угоди (щодо встановлення GPS-навігації та надання доступу до даних), умови цієї угоди припиняються у зв’язку з її розірванням в односторонньому порядку організатором, в особі управління розвитку транспорту та зв’язку міської ради. Перевезення пасажирів здійснюються за тарифом, погодженим попереднім рішенням виконавчого комітету…

Витяг із додаткової угоди укладеної з одним з перевізників

Тобто, відповідно до додаткової угоди, вартість проїзду на усіх маршрутах, які наразі не обладнані GPS-трекерами, має зменшитися до попередньої. Управління транспорту повинно  розривати додаткові угоди із порушниками.


 Дмитро Васильєв, Перша електронна газета

Поширити:

Залишити коментар:

коментар