Кіров = Голодомор: кропивницькі активісти вимагають перейменування Кіровоградської міськради

Сьогодні, 27 листопада, на початку другого засідання десятої сесії міської ради Кропивницького громадські активісти та учасники АТО виступили з вимогою негайно перейменувати Кіровоградську міську раду у Кропивницьку міську раду.

Про це повідомляє кореспондент Першої електронної.

Спочатку депутат Сергій Капітонов запропонував повернутися до питання про перейменування Кіровоградської міської ради, яке не пройшло на попередньому засіданні. Але пропозиція про повернення до нього не знайшла підтримки у залі. “За” проголосували лише 18 депутатів.


Після цього група активістів вийшли до трибуни міської ради і розгорнули плакат з написом “Кіров = голодомор”. Активісти, які записалися на виступ, взяли слово.


Як зазначив у своєму виступі з трибуни історик Юрій Митрофаненко, Сергій Кіров – один з організаторів голодомору, автор так званого закону “про 5 колосків”. Він закликав депутатів негайно проголосувати за перейменування міської ради і прибрати прізвище більшовика, одного з організаторів геноциду українського народу з назви органу місцевого самоврядування.

Перед депутатами також виступили активісти Олександр Ратушняк, Ольга Кирилюк, Ігор Козуб, Володимир Гринько, а також АТОвці Леонід Багно, Олег Кокуленко та інші.

Усі активісти вимагали від депутатів припинити порушувати закон про декомунізацію і негайно перейменувати міську раду у Кропивницьку.


Після емоційних виступів активістів міський голова Кропивницького Андрій Райкович вдруге поставив на голосування питання про повернення до розгляду проекту рішення номер 1163. Згідно з цим проектом, пропонується перейменувати міську раду у Кропивницьку.

Цього разу депутати підтримали пропозицію. “За” проголосував 31 депутат.

Після голосування міський голова Андрій Райкович оголосив перерву і запросив до себе в кабінет на нараду голів фракцій та активістів.

Наразі нарада ще триває. Андрій Райкович попросив представників преси дати можливість попрацювати непублічно для більш конструктивного діалогу.

Нагадаємо, у Кропивницькому депутати вчергове провалили голосування за перейменування Кіровоградської міської ради у Кропивницьку міську раду. Депутати продовжують вперто ігнорувати Закон України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”. 21 листопада “за” декомунізацію міськради віддали свої голоси лише 14 депутатів.

Також у Кропивницькому розпочався прийом кандидатур на Анти-премію «Вата року-2017», яку третій рік поспіль вручають чиновникам, ЗМІ тощо, які робили публічні заяви або демонстрували бездіяльність, спрямовану проти української нації і держави. Кандидатів може пропонувати громадськість – із них журі потім обере “найяскравіших персон”, які заслуговують на анти-премію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар