Завтра кропивничани віддадуть останню шану зв’язківцю УПА Семену Сороці

Семен Сорока / скріншот з відеофільму "Діти перемоги"

Учора, 21 листопада, у День Гідності та Свободи на дев’яностому році життя у Кропивницькому відійшов у вічність боєць Української Повстанської Армії – Семен Климович Сорока. Прощання з легендарним зв’язківцем відбудеться 23 листопада о 10:00 поблизу храму Святого Володимира.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Кропивницького міського товариства політв’язнів та репресованих Віктор Полтавець, повідомляє Перша електронна.

Храм знаходиться за адресою вулиця Тарковського, 73/5. Поховають славного лицаря на Рівненщині, у рідному селі Кричильськ.

У 11 років кропивничанин Семен Климович Сорока вступив у ряди УПА та відважно працював зв’язковим. На його очах працівники НКВС спалили живцем його брата, якого він не встиг попередити про небезпеку. Після війни Семена заарештували та вислали до Сибіру. Додому він зміг повернутися лише через 7 років. У 89 років він намагався потрапити в зону АТО, але не пройшов за віком.

Історію боротьби та життєву трагедію Семена Сороки, уродженця рівненського села Кричильськ, розповіли у документальному фільмі «Діти перемоги», який вийшов на екрани в ефірі телеканалу 1+1.

Документальна драма «Діти перемоги» – фільм із історій живих свідків трагедії, яку Україна пережила з 1939 по 1945 рік.

Нагадаємо, 5 листопада, зупинилося серце одного із учасників легендарного Кенгірського повстання, чи не найбільшого за всі роки існування ГУЛАГу, члена Організації українських націоналістів з 1943 року Володимира Караташа.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар