Він був без свідомості, коли вона його побачила вперше: у Кропивницькому одружилися герой-спецпризначенець та медсестра

фото із Фейсбуку Марії Малєвської

У Кропивницькому одружився спецпризначенець 3-го полку, “Народний герой України” Вадим Довгорук, який у 2015 році втратив руку у бою під Дебальцевим, а згодом і обидві ноги через обмороження. Чоловік пройшов Донецький аеропорт, Дебальцівський котел. Вадим одружився з медсестрою київського опікового центру. Наречена Ольга вперше побачила майбутнього чоловіка у непритомному стані під дією наркозу.

Про це повідомляє Перша електронна з посиланням на сюжет телеканалу СТБ.

Під час виходу із Дебальцівського котла йому відірвало руку. 4 доби, стікаючи кров’ю, у лісосмузі він боровся за життя – зумів надати собі першу допомогу, однак потрапив у полон бойовиків. Далі був обмін. Проте в лікарні через обмороження військовому довелося ампутувати обидві ноги. Але Вадим Довгорук після усього пережитого зміг не лише повернутися до життя, а й вступив до університету, заснував змагання ветеранів із пораненнями “Сила нації”, а минулими вихідними ще й одружився.

фото із Фейсбуку Марії Малєвської

Дружина “Народного героя України” Ольга була медсестрою у опіковому центрі у Києві. Там вони з Вадимом і зустрілися вперше.

“Людей з такою силою духу я ще ніколи не зустрічала. Мабуть цим він мене і підкупив”, – розповіла усміхаючись наречена.

фото із Фейсбуку Марії Малєвської
фото із Фейсбуку Марії Малєвської
Вадим Довгорук / фото: wixstatic.com

Вадим Довгорук – кропивничанин, військовий 3-го окремого полку спецпризначення. Втратив руку у бою під Дебальцевим, а згодом і обидві ноги через обмороження. Згідно з Указом Президента України нагороджений орденом “За мужність” III ступеня. Також удостоєний недержавної нагороди орден “Народний Герой України”.

Своє перше кульове поранення у груди 24-річний боєць отримав, захищаючи легендарний аеропорт у вересні 2014 року. Вадима вилікували і він міг би спокійно залишитися вдома і всі б вважали його героєм і без жодних інших подвигів. Але щойно боєць вийшов із лікарні, він одразу ж повернувся у зону АТО, бо вважав, що не виконав до кінця свою місію – звільнення України від найманців і сепаратистів. Під час боїв під Дебальцевим у лютому минулого року колона з пораненими, яку прикривав Довгорук з товаришами, потрапила у засідку. В БТР, де сидів Вадим, потрапило два снаряди, один із них відірвав йому руку по лікоть. Проте, він зміг утекти, і, стікаючи кров’ю, переховувався від ворогів у відкритому полі, сподіваючись, що його знайдуть першими свої, а не чужі. Там у полі на морозі він провів майже чотири доби. Коли на нього  врешті-решт наткнувся патруль сепаратистів, боєць уже був ледве живий і обидві ноги його були відморожені. Його доставили в одну з Луганських лікарень, де надали першу медичну допомогу. На щастя Вадима, саме тоді українському керівництву вдалося домовитися із сепаратистами про обмін полоненими, і вже наступного дня ледве живого Довгорука передали своїм. Бійця відвезли спочатку в дніпропетровський, а через три дні вже в київський госпіталь – на ампутацію.

Нагадаємо, кропивницький спецпризначенець Вадим Довгорук завадив лікарю-сепаратисту очолити Кременчуцький пологовий будинок.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар