Як кропивницький спецпризначенець завадив лікарю-сепаратисту очолити Кременчуцький пологовий будинок

Вадим Довгорук / фото: wixstatic.com

Спецпризначенець 3-го полку, “Народний герой України” Вадим Довгорук, який у 2015 році втратив руку та обидві ноги під Дебальцевим, завадив призначенню луганського лікаря-сепаратиста Володимира Клімова на посаду головлікаря Кременчуцького пологового будинку. Учора, 20 липня, військовий завітав до Кременчука аби виступити перед депутатами міської ради і розповісти про “роботу” цього зрадника.

Про це повідомляє Перша електронна газета за інформацією сайту “Кременчуцької газети”.

Днями багато українських ЗМІ та користувачів соцмереж обурилися з того, що лікар Володимир Клімов, який свого часу служив терористам і відбирав житло у простих людей, незабаром може обійняти посаду головного у Кременчуцькому пологовому будинку.  За чутками, допомагав йому у цьому міський голова Кременчука Віталій Малецький.

Народний лікар “ЛНР” Володимир Клімов/фото: novynarnia.com

Аби розказати про “роботу” цього зрадника у Кременчук приїхав кропивницький спецпризначенець Вадим Довгорук, який у 2015 році втратив руку та обидві ноги під Дебальцевим. Річ у тім, що коли Вадима знайшли бойовики і відвезли у лікарню, його “лікував” саме “народний лікар ЛНР” Клімов.

Депутати зустріли Вадима з повагою – аплодуючи стоячи.

Вадим Довгорук / зображення: kg.ua

“З цим лікарем я познайомився 19 лютого 2015 року в луганській обласній лікарні. Це людина, котра категорично ненавидить все українське. Він мене зустрів зі словами: «Навіщо ти приїхав до нас в республіку людей вбивати?». В подальшому такі розмови продовжувались.
Як можна призначити (на посаду – ред.) таку людину, котра лікувала сепаратистів в лікарні. Проклинав все українське. Він зараз буде на нашій території на такі посаді перебувати”, – звернувся до депутатів герой АТО.

Міський голова Кременчука зазначив, що Клімовим мають займатись правоохоронні органи, а не представники міської влади.

При цьому на всі звинувачення зі сторони активістів мер не втомлювався повторювати, що чимало осіб зацікавлені обійняти посаду головлікаря пологового будинку.

Учора, 20 липня, з’явилася і реакція Мінохорони здоров’я на ці події. Її опублікували на сторінці міністерки Уляни Супрун у Фейсбуці.

Кременчуцькі активісти подякували відважному спецпризначенцю з Кропивницького за стійку позицію і активну допомогу.

“Сьогодні ми одержали першу перемогу. Сепаратизм в місті не пройде. Дякую усім, хто прийшов, хто підтримував. Ви молодці!! Дякую тобі, Вадим Довгорук. Ти найкращий!!! Завдяки тобі ми живемо у мирному місті. Дякую за підтримку”, – написала у Фейсбуці кременчуцка активістка Ірина Митрофанова.

Володимир Клімов разом з проросійськм терористом, «Головаою Ради Міністрів» терористичної організації Луганська народна республіка Ігорем Плотницьким / фото із соцмереж
Вадим Довгорук / фото: wixstatic.com

Вадим Довгорук – кропивничанин, військовий 3-го окремого полку спецпризначення. Втратив руку та обидві ноги під Дебальцевим. Згідно з Указом Президента України нагороджений орденом “За мужність” III ступеня. Також удостоєний недержавної нагороди орден “Народний Герой України”.

Своє перше кульове поранення у груди 24-річний боєць отримав, захищаючи легендарний аеропорт у вересні 2014 року. Вадима вилікували і він міг би спокійно залишитися вдома і всі б вважали його героєм і без жодних інших подвигів. Але щойно боєць вийшов із лікарні, він одразу ж повернувся у зону АТО, бо вважав, що не виконав до кінця свою місію – звільнення України від найманців і сепаратистів. Під час боїв під Дебальцевим у лютому минулого року колона з пораненими, яку прикривав Довгорук з товаришами, потрапила у засідку. В БТР, де сидів Вадим, потрапило два снаряди, один із них відірвав йому руку по лікоть. Проте, він зміг утекти, і, стікаючи кров’ю, переховувався від ворогів у відкритому полі, сподіваючись, що його знайдуть першими свої, а не чужі. Там у полі на морозі він провів майже чотири доби. Коли на нього  врешті-решт наткнувся патруль сепаратистів, боєць уже був ледве живий і обидві ноги його були відморожені. Його доставили в одну з Луганських лікарень, де надали першу медичну допомогу. На щастя Вадима, саме тоді українському керівництву вдалося домовитися із сепаратистами про обмін полоненими, і вже наступного дня ледве живого Довгорука передали своїм. Бійця відвезли спочатку в дніпропетровський, а через три дні вже в київський госпіталь – на ампутацію.

Історія подвигу кіровоградського кіборга Вадима Довгорука (ФОТО)

Герої, які не втратили силу духу, презентували у Кропивницькому виставку проекту “Переможці”

Поширити:

Залишити коментар:

коментар