Народний депутат Станіслав Березкін запросив волонтерів та учасників АТО Кіровоградщини у Верховну Раду України

Співпраця у форматі «громадськість – народний депутат» в Україні, на жаль, не відбувається на достатньому рівні. Між владою та народом роками будувалася непробивна стіна, що негативно відбивалося на довірі людей до своїх обранців. На Кіровоградщині ці стереотипи регулярно руйнує народний депутат України Станіслав Березкін, який знаходиться у постійному контакті з активними громадянами та ініціативними представниками місцевих громад.
Так, 12 липня, за його ініціативи 45 волонтерів, громадських діячів, учасників АТО з міста Кропивницького та 6 районів Кіровоградської області побували на екскурсії у Верховній Раді України і відвідали Національний музей історії України.

Більшість з цих активістів мають багаторічну історію співпраці зі Станіславом Березкіним. За підтримки благодійного фонду народного депутата «Добротвір» неодноразово проводилися спільні акції та заходи, волонтери отримали не один десяток тонн продуктів для відправки військовим у зону АТО, ремонтувався військовий транспорт, передавалось пальне.

Серед багаточисельної делегації – люди, яких добре знають не тільки в області, а й за її межами. Волонтери Тетяна Бородіна та Інна Колпак із Кропивницького, Олександр Воронний з Компаніївки, Наталя Дубінченко з Новоукраїнки, Тетяна Зайченко із Аджамки Кіровоградського району, Оксана Доброва з Добровеличківського району, Тамара Гайденко з Вільшанського району. Це люди, які з перших днів війни на сході України допомагали і допомагають військовим та мають активну громадську позицію.

Окрім волонтерів, у делегації з Кіровоградщини були учасники АТО – Олексій Семченко із Помічної та Віктор Колінько із Кропивницького. Сьогодні вони представляють громадські організації учасників АТО, допомагають своїм побратимам та місцевим громадам вирішувати їхні проблеми.

«Дуже радий, що ми сьогодні зібралися тут, у Верховній Раді. Для мене це велика честь, бути поряд з волонтерами, з тими людьми, які постійно допомагають нашій армії. Хочу наголосити, що люди, які сьогодні приїхали з Кіровоградщини і Кропивницького – це найголовніші люди нашого регіону. Вони підтримують наших військових, тих, хто грудьми стоїть за нашу державу і обороняє нас від російської армії на сході України», – наголосив народний депутат Станіслав Березкін.

За його словами, метою поїздки до столиці було: познайомити волонтерів з різних куточків області, щоб вони мали можливість обмінятися досвідом; об’єднати зусилля для вирішення проблем як військових, так і жителів своїх територій. Адже усі учасники екскурсії є активними у своїх громадах і впливають на прийняття рішень органами влади.

Для гостей з Кіровоградщини організували екскурсію Верховною Радою, розповіли багато цікавих історичних фактів про будівлю парламенту і про організаційні деталі роботи нинішніх народних обранців. Так, наприклад, у нинішньому скликанні працює 52 жінки – це найбільша кількість жінок у Парламенті за всю історію незалежної України.

У цей час в сесійній залі якраз тривало пленарне засідання, тож активісти з Кіровоградщини мали змогу послухати виступи народних депутатів, побачити процес голосування у сесійній залі.

На думку волонтерки громадського організації «Серця Матерів Кіровоградщини» Тетяни Бородіної, такі спільні заходи, як ця екскурсія, зближують і консолідують між собою активних громадян нашої області. А найголовніше – зміцнюють зв’язок між ними і народним обранцем.

«Ми не відірвані один від одного, а постійно тримаємо зв’язок. Коли потрібна допомога нам, як волонтерам, Станіслав Семенович не раз йшов нам на зустріч. Багато допомоги нашим воїнам, їхнім сім’ям, активним людям на місцях йде від народних депутатів, зокрема і від Станіслава Семеновича Березкіна теж», – розповіла вона.

АТОвець Олексій Семченко із Помічної, який очолив районну організацію «Бойове братство Добровеличківщини», розповів, що ніколи не очікував, що зможе потрапити до будівлі Верховної Ради і побачити, як працюють депутати. За його словами, такі візити зближують активних громадян з їх обранцями, що безперечно допоможе активістам бути результативнішими у своїх ініціативах.

У рамках діяльності Спілки, Олексій разом з побратимами допомагають АТОвцям та їх сім’ям, а також іншим соціально незахищеним верствам населення Добровеличківського району.

Волонтер Олександр Воронний, за ініціативи та безпосередньої участі якого у Компаніївці звели Монумент Патріотам України, теж переконаний, що у даний час єдність активних громадян є запорукою побудови успішної держави.

«Волонтер не я, ми усі волонтери. Всі люди, які абсолютно безоплатно готові допомагати ближнім. Бабуся, яка передає банку сала нашим військовим – вона теж волонтер. Вона не може на передову поїхати, але віддає своє на потреби нашим захисникам. Так виходило, що я мав змогу поїхати на передову, передати допомогу безпосередньо військовим. Але ж збирали її ми всі разом. Значить усі ми волонтери. Українці – дуже добра нація, ми ні на кого не нападаємо, але і себе образити не дамо», – говорить Олександр Воронний.

Після відвідин Верховної Ради і теплого неформального спілкування зі Станіславом Березкіним, делегація з Кіровоградщини відправилась до Національного музею історії України. Для активістів провели екскурсію і ближче познайомили з різними періодами – від найдавнішої та середньовічної історії України до сучасної.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар