Народні депутати від Кіровоградщини просять правоохоронців узяти під контроль розслідування рейдерських нападів в Україні

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Народні депутати України Станіслав Березкін та Костянтин Яриніч, побувавши на місці подій у Бережинці, направили депутатське звернення Генеральному прокурору України Юрію Луценку, Міністру юстиції України Павлу Петренку, Міністру ВСУ Арсену Авакову та директору НАБУ Артему Ситнику щодо розслідування безпрецедентних за своєю зухвалістю фактів рейдерського захоплення сільськогосподарських та промислових підприємств України.

До народних депутатів України звернулися мешканці села Бережинка Кіровоградського району області з проханням втрутитися у ситуацію рейдерських нападів на «НИВА-2010» представниками ТОВ «ТОРГОВИЙ ДІМ «ДНІПРОМЕТ». На думку жителів села, організована злочинна група, до складу якої входить низка приватних нотаріусів та державних реєстраторів, шляхом підроблення документів товариства незаконно увійшла до складу співзасновників ТОВ «НИВА-2010» та наразі вчиняють дії з пошкодженням майна товариства та його протиправного захоплення. Викликає стурбованість і той факт, що злочинна група вчиняє рейдерські напади і на інші сільськогосподарські та промислові підприємства України. За аналогічною схемою вже відбулися напади на ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон» (м. Чорноморськ), ТОВ «Одеський олійноекстракційний завод», ТОВ «НЕСТ» та ТОВ «БМПЗ» (смт. Братське, Миколаївська область).
Організатори злочинів досі залишаються поза увагою правоохоронних органів. Заявники вважають, що до усіх подій може бути причетний Юрій Давидов, який згідно неодноразових повідомлень у ЗМІ є учасником подібних схем захоплення активів.

Народні депутати просять перших осіб правоохоронних органів держави взяти на особистий контроль розслідування кримінальних проваджень по фактам рейдерського захоплення ТОВ «НИВА-2010» (с. Бережинка Кіровоградська область), ПАТ «Чорноморгідрозалізобетон» (м. Чорноморськ) ,ТОВ «НЕСТ» та ТОВ «БМПЗ» (смт.Братське Миколаївська область). Окрім того, народні депутати просять комісію Міністерства юстиції України негайно розглянути скаргу власників ТОВ «НИВА-2010», потерпілих від рейдерського захоплення, та розслідувати дії нотаріуса Задніпряного О.А., який вчинив нотаріальні дії у відсутності власників корпоративних прав та вдавшись до маніпуляцій із документами підприємства.

Як розгорталися події у Бережинці дивіться у сюжеті філії ПАТ НТКУ “Кіровоградська регіональна дирекція”.

Нагадаємо, конфлікт навколо ТОВ “Нива-2010” триває вже декілька місяців. На територію підприємства приїхали нові власники з Дніпра і намагалися зайти до офісу, щоб приступити до управління фірмою. Вони заявили, що керівник ТОВ Микола Трибиненко сам продав їм більшу половину акцій фірми, а потім не допустив їх до приміщення.

Сам Трибиненко заявляє, що не продавав своє підприємство, а ці нові власники намагаються відібрати у нього бізнес рейдерським шляхом. На його захист стали місцеві мешканці.
23 травня, у Бережинці сталася стрілянина. На території сільгосппідприємства під час суперечки між місцевими та працівниками однієї з охоронних фірм пролунали постріли, внаслідок яких поранення дробом отримали троє громадян.

Після цього була ще одна спроба нових власників зайти на підприємство, але люди відбили атаку молодиків, які прибули на трьох мікроавтобусах. Тоді поліція затримала 31 нападника.

27 червня, конфлікт навколо сільгосппідприємства у Бережинці набрав нових обертів. Представників внутрішнього корпусу батальйону “Донбас”, які приїхали на заклик власника ТОВ “Нива-2010” Миколи Трибиненка та ветеранів АТО брутально затримали бійці спецпідрозділу поліції та Нацгвардії, помістили у автобус і намагалися вивезти у невідомому напрямку. Під час затримання постраждали також місцеві мешканці. Поліцейскі застосовували газ та вогнегасник.

Згодом, Мін’юст заблокував доступ до реєстру держреєстратору, який змінив дані про засновників ТОВ «Нива-2010», а прокуратура області почала розслідувати законність дій поліціїпід час затримання “Донбасу” у Бережинці.

30 червня на площі Героїв Майдану у Кропивницькому стартував антирейдерський мітинг.

Усі матеріали за темою тут.
Поширити:

Залишити коментар:

коментар