Громадські організації Кропивницького закликають депутатів зменшити поріг для ProZorro до 50 тис. грн

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

У Кропивницькому чотири громадські організації закликають міських депутатів включити у порядок денний та підтримати проект рішення міськради, яким планується встановити обов’язковість проведення публічних закупівель в системі публічних електронних закупівель ProZorro починаючи від 50 тисяч гривень.


Позицію активістів сьогодні, 20 червня, на початку сесійного засідання озвучив координатор Центру компетенцій Prozorro у Кіровоградській області Павло Лісниченко.

Він наголосив, що за даними моніторингу, проведеного ГО “Платформа громадський контроль”, Кіровоградщина за підсумками 2016 року опинилася у п’ятірці аутсайдерів за кількістю закупівель, проведених шляхом конкурентних торгів в системі ProZorro. Цей факт знижує довіру до влади і спричиняє відтік конкурентоспроможного бізнесу з ринків регіону.

Змінити цю ситуацію, на думку активістів, може проект рішення міської ради №1125 “Про проведення допорогових закупівель”, яким планується встановити обов’язковість проведення публічних закупівель в системі публічних електронних закупівель ProZorro починаючи від 50 тисяч гривень.

Павло Лісниченко передав міській владі звернення від 4 громадських організацій із закликом включити цей проект рішення до порядку денного і підтримати його.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар