Сон на вулику: для військових Кіровоградщини запропонували новий вид реабілітації

Сон на вулику у Кропивницькому – це реальність, яка відтепер доступна для кожного пацієнта обласного госпіталю ветеранів війни. Лікування хвороб із застосуванням живих бджіл тут розпочнуть вже з 19 липня. Такий спосіб реабілітації дозволить військовим позбутися стресу, депресії, налагодити сон і багато чого іншого. Ефект від 30-40 хвилин перебування компенсує 2-3 години повноцінного сну.

Про процедуру лікування і користь від сну на вуликах кореспонденту Першої електронної розповів головний лікар обласного госпіталю ветеранів війни Геннадій Сябренко.

“Ми шукаємо багато шляхів оптимальної реабілітації: фізичну, психологічну, медичну, соціальну і таке інше. Зараз за підтримки волонтерів, громадськості, військових та меценатів вдалося створити умови для медико-психологічної реабілітації і обладнати на території шпиталю приміщення для “сну на вуликах”. Після консультації з психологом, пацієнтам, наприклад, з безсонням, підвищеною подразливістю, нервозністю, невмотивованою тривожністю дається направлення на такий вид відпочинку. Після консультації з психологами, йому дається направлення в цей “сон на вулику”. Пацієнт 30-40 хвилин лежить і відпочиває. Бджолина сім’я створює своє унікальне біополе, а аромат пилку, меду, прополісу, свіжого дерева і гудіння бджіл позитивно впливає на організм”.

Координатор центру медико-психологічної реабілітації “Компас” Колєва Ганна говорить, що 30-40 хвилин на вулику заміняють 2-3 години повноцінного сну і вуликотерапію можна призначати 80% пацієнтів закладу, у яких відсутня алергія, клаустрофобія чи інші протипоказання до продуктів бджільництва.

“У нас існує чіткий графік перебування у вулику. Підрахували, що за день послугою можуть скористатися 12 пацієнтів. Для відчуття покращення необхідно пройти 5-10 сеансів терапії. Зараз у нас є чотири бджолині сім’ї, через декілька днів мають завезти ще стільки ж. Людина лягає собі відпочивати на лаву, а під нею працюють бджоли. Можна спати або просто лежати, ефект один і той самий”.

Читайте також: Напередодні Дня медика у Кропивницькому привітали працівників військового госпіталя

Лікування бджолами відновлює кровообіг і стабілізує тиск. Сон у приміщенні, де активно працюють бджоли відновлює сили та імунітет. Через дрібну сіточку з бджолиного житла виходить чисте і цілюще повітря. Воно відмінно підходить для інгаляції. За десять хвилин його вдихання в бронхах і легенях людини гине більшість мікробів. Біля самого вулика повітря високоіонізоване, завдяки чому, потрапляючи в організм людини, він знижує рівень вільних радикалів. А ще від бджолиної сім’ї виходить сильне біомагнітне поле, яке нормалізує всі функції організму і покращує імунітет. За якихось годину-дві на вуликах можна повністю відновити свої сили. Та й монотонне бджолине дзижчання чудово заспокоює психіку. Основними показаннями до вуликотерапії служать наступні захворювання і хворобливі стани: знижений імунітет, порушення кровообігу, захворювання ендокринної та нервової систем, підвищений або знижений артеріальний тиск, серцево- судинні і захворювання опорно -рухового апарату, стрес і депресія.

Сенс полягає в тому що від бджолиного рою у вулику виділяється природне тепло (приблизно 35°C), а гудіння бджіл і невелика вібрація вулика позитивно позначаються в цілому на організмі. Сон на вуликах добре діє на суглоби і кровоносні судини, вони самі прочищаються, сон на вуликах підвищує чоловічу потенцію.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар