Батько кропивницького спецпризначенця влаштував пам’ятний концерт на честь загиблого сина

Сьогодні, 8 червня, у залі клубу 3-го полку спецпризначення відбувся концерт учасників фестивалю “Пісні народжені в АТО”. Пам’ятний день на честь свого загиблого сина Євгена Бурка організував волонтер Володимир Бурко.

Євген служив заступником командира розвідувальної групи 3-го окремого полку спеціального призначення. Загинув 12 червня 2014 року від отриманого поранення в районі села Степанівка Шахтарського району Донецької області. Він був першою бойовою втратою полку в АТО.

На концерт пам’яті Євгена Бурка запросили бійців кропивницького 3-го полку спецпризначення та родичів військових.

“12 червня буде три роки, як Євген загинув. До мене прийшла така думка, щоб зробити у цей день концерт в 3-му полку. Я звернувся до командира частини і він мене підтримав, надав усе необхідне, щоб організувати концерт. Я зібрав на цей день пам’яті учасників фестивалю “Пісні народжені в АТО” з якими ми регулярно їздимо Україною з концертами”, – розповів Володимир Бурко.

За словами волонтера, до війни він писав пісні лише про кохання, а після загибелі сина першою піснею, яку він написав була “Лист до коханої”.

“Ця пісня була про командира мого сина, тодішнього комбата “Редута”. Вже наступну пісню я присвятив своєму сину, вона називається “Журба матері”. В ній я описав все його дитинство, яким він був. А він був дуже позитивною дитиною, завжди допомагав людям. Він був такою людиною, яка не пройде повз бабусю, яка несе сумку. Він дуже мріяв стати офіцером вже здав документи і навчався заочно. Мріяв збудувати своє затишне гніздечко для своїх дітей. Але так сталося, що куля обірвала всі його плани та надії”, – поділився Володимир Бурко.

Він також розповів, що на концерт приїхали хлопці, які воювали, і більшість своїх пісень написали в окопах.

В.о. заступника 3 полку спеціального призначення Сергій Францішкевич розповів, що Євген Бурко був дуже добросовісним і хоробрим військовим.

“Як кажуть “Бог забирає найкращих”. Євген був людиною добродушною, доброзичливою, ніколи не відмовляв товаришу у допомозі. Він був дуже порядною людиною”.

Учасники концерту заспівали пісні, присвячені бойовим діям на сході України, своїм загиблим та живим товаришам. Декілька пісень зокрема були написані і про легендарний 3-ій полк спецпризначення.

фото: memorybook.org.ua

Бурко Євген Володимирович – заступник командира розвідувальної групи спеціального призначення роти спеціального призначення загону спеціального призначення 3-го окремого полку спеціального призначення Військ спеціального призначення Сухопутних військ Збройних Сил України, сержант.
Народився 8 липня 1991 року в селі Вільне Кіровоградського району Кіровоградської області. Закінчив Кіровську загальноосвітню школу у селі Вільне Кіровоградського району. В 2008-2009 роках проходив строкову службу, а з 2009 року вже служив за контрактом в 3-у полку спеціального призначення Військ спеціального призначення Сухопутних військ Збройних Сил України (військова частина А0680).
З весни 2014 року приймав участь в антитерористичній операції на сході України.

фото: memorybook.org.ua

12 червня 2014 року в районі села Степанівка Шахтарського району Донецької області на розвідувальний дозор, який рухався далеко попереду колони техніки, стався напад диверсійно-терористичної групи. В ході бою сержант Бурко отримав поранення, але продовжував вести вогонь у відповідь, доки не почала відмовляти рука. Товариші Євгена Бурка зрозуміли що його ранило, і почали витягувати його з поля бою. Після того, як вони дісталися безпечного місця, намагалися врятувати життя товариша, але всі спроби були марні.
Куля противника зайшла під бронежилет, після чого у Євгена почалася внутрішня кровотеча, яка і стала причиною смерті.
16 червня 2014 року похований на кладовищі села Вільне Кіровоградського району Кіровоградської області.
Нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня (19.07.2014; посмертно).

Поширити:

Залишити коментар:

коментар