Які дороги планують відремонтувати у Кропивницькому цього року (СПИСОК)

У 2017 році за “Програмою розвитку дорожнього господарства та безпеки руху в місті Кропивницькому на 2017-2021 роки” планують витратити 61 млн 700 тис. грн на ремонт доріг. Це буде як поточний, так і капітальний ремонт.

Про це під час прес-конференції у міській раді розповів начальник головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко.

За його словами, Програмою у 2017 році передбачено капітальний ремонт доріг на 12 об’єктах на загальну суму 36 млн 300 тис. грн.

З них перехідними з 2016 року є:

  • вул. Барболіна (від вул. Суворова до вул. Паркової) – 1 млн грн;
  • вул. Курортна (від вул. Яновського до вул. Глинки) – 170 тис. грн;
  • вул. Рум’янцева (від вул. Курортної до вул. Глинки) – 20 тис. грн;
  • вул. Чигиринська (від вул. Олени Бур’янової до вул. Вокзальної) – 150 тис. грн;
  • вул. Тараса Карпи (від вул. Пашутінської до вул. Кропивницького) – 787 148 грн;
  • вул. Миколи Смоленчука (колишня вул. Пролетарська) – 1 млн 800 тис. грн;
  • пров. Левченка – 300 тис. грн.

Нові об’єкти, які планується виконати у 2017 році:

  • вул. Авіаційна (від вул. Павла Сніцара до вул. Варшавської) – 3 281 620 грн;
  • дорога по пров. Маріупольському (від вул. Бобринецький шлях до вул. Квіткової), по вул. Квітковій (від пров. Маріупольського до вул. Микитенка) – 3 млн 5 тис. грн;
  • вул. Преображенська (від вул. Арсенія Тарковського до площі Богдана Хмельницького) – 3 млн 650 тис. грн;
  • вул. Велика Пермська – 9 млн 213 тис. грн;
  • вул. Короленка – 12 млн 921 тис. грн.

Станом на 29 травня цього року проводиться капітальний ремонт доріг по вул. Барболіна, вул. Миколи Смоленчука та пров. Левченка.

Також Програмою передбачено проведення поточного ремонту доріг на суму 25 млн 400 тис. грн. Це орієнтовно 70 об’єктів, з яких на даний момент відремонтовано вул. Беляєва, розпочато роботи по вул. Василя Нікітіна (від Короленка до Варшавської) та вул. Олега Паршутіна.

Віктор Кухаренко також розповів, що 26 травня оголосили проведення 4 тендерних процедур по поточному ремонту вул. Шкільна, Габдрахманова, Варшавська та Одеська (від Преображенської до Покровської). А 29 травня оголошено також проведення тендерних процедур на поточний ремонт дороги по вул. Холодноярській. Сьогодні ж розпочнуться ще 4 тендери на ремонт.

Також у 2017 році планується проведення капітального ремонту шляхопроводу через залізницю по пров. Об’їзному.

“Оскільки перелік вулиць, які потребують ремонту, дуже великий, пріоритет надається вулицям, якими проходять основні маршрути громадського транспорту”, – наголосив Віктор Кухаренко.

На даний момент у Кропивницькому існує затримка по виконанню ремонтних робіт – не дивлячись на більш ніж сприятливу погоду, наразі ремонтують лише декілька об’єктів. А управління ЖКГ лише у травні почало подавати тендерні заявки на проведення робіт у системі “ProZorro”.

Таку затримку у оголошенні тендерів на виконання ремонтів доріг Віктор Кухаренко пояснив тим, що певний час зайняли експертизи та виготовлення проектно-кошторисної документації. Крім того, управління змушене було робити перерахунок перехідних об’єктів з минулого року. Також були відміни тендерних процедур у зв’язку з подачею недостовірної інформації переможцем тендеру.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар