На Кіровоградщині попрощалися із загиблим морським піхотинцем Павлом Савлуком

Сьогодні, 11 травня, у селі Верхньоінгульське Бобринецького району провели в останню путь 26-річного морського піхотинця Павла Савлука, який помер 9 травня в обласній клінічній лікарні імені Мечникова від тяжкого поранення, отриманого у зоні АТО 30 квітня.

Попрощатися з героєм російсько-української війни прийшли близько півтори сотні людей. Військові побратими, волонтери та просто небайдужі громадяни вшанували пам’ять морського піхотинця на місцевому кладовищі.

“Павло був призваний на військову службу за контрактом у червні 2016 року. 30 квітня, виконуючи бойове завдання в зоні АТО, отримав культове поранення в голову, в результаті якого помер 9 травня. Поранення отримав під Водяним. Службу проходив у 36 бригаді морської піхоти. Добровільно був прийнятий на військову службу за контрактом. Я особисто його знав. Хлопець був чесним, справедливим, займався східними єдиноборствами. Мав багато планів на майбутнє, хотів піти навчатися і продовжити військову службу, яка йому дуже подобалася”, – військовий комісар Бобринецького районного військкомату Микола Капітоненко.

Довідка: Павло Савлук народився 29 січня 1991 року в с. Плетений Ташлик Маловисківського району Кіровоградської області. У 2006 році закінчив Оситнянську загальноосвітню школу I-II ступенів Новомиргородської району.
В 2011 році закінчив Кіровоградський навчальний центр № 6 за професією столяр-будівельник. Не одружений, дітей не мав.

До недавнього часу проживав у с. Верхньоінгульське Бобринецького району Кіровоградської області. Загинув у наслідок вогнепального кульового наскрізного поранення скронево-потиличної ділянки голови, отриманого 30 квітня 2017 року під час виконання бойового завдання в зоні АТО.

Павло Савлук став другим бійцем, якого втратила Бобринеччина з початку року та одинадцятим за весь час проведення антитерористичної операції на сході України.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар