Як у Кропивницькому стартував третій щорічний “Весняний книговир”

Сьогодні, 27 квітня, на площі Героїв Майдану у Кропивницькому розпочався триденний фестиваль “Весняний книговир”, який третій рік поспіль збирає представників видавництв та авторів із різних куточків України. Традиційно під час офіційного відкриття учасники фестивалю отримали пам’ятні дипломи.

“Весняний книговир” – щорічний фестиваль для людей, яких об’єднує книга. Цього року на ІІІ книжковому фестивалі представлені видавництва з Кропивницького, Києва, Львова, Олександрії, Запоріжжя.

Хтось приїхав сюди продавати свої книги, як наприклад “Видавництво старого Лева”. Ці книги збирали черги гостей – наприкінець фестивалю з усіх привезених видань лишилось кілька десятків.

А хтось приніс видавничу продукцію, аби зібрати кошти на благодійність. За певний час до фестивалю волонтерка Оксана Червоная розпочала акцію, під час якої закликала приносити книги для продажу. Сьогодні ж ці книги продавалися, а виручені гроші підуть на допомогу Збройним Силам у рамках ініціатив “Армія SOS Кіровоград”. Книги різноманітної тематики можна було придбати за символічною ціною.

Також у рамках книговиру представники ГО “Спільна дія” продавали карту-схему “Височинне Поінгулля та його цікаві місця”. Кошти передадуть також на потреби армії – волонтерам організації “Серця матерів”.

На відкриття фестивалю прийшли також керівництво міста та області, аби подякувати організаторам та учасникам фестивалю за те, що вони влаштували у Кропивницькому книжкове свято.

“Сьогодні ми маємо унікальну можливість поспілкуватися з творчими людьми, які формують філософію нашого життя. Приємно, що під час “Книговиру” відбувається жваве спілкування та обмін думками. Книга дає нам уявлення про те, чого ми в своєму житті ще не бачили, занурює у минуле та підіймає засіву майбутнього. Немає меж тим фантазіям, в які переносять нас письменники. Велика подяка їм за це”, – зазначив під час офіційного відкриття фестивалю голова Кіровоградської ОДА Сергій Кузьменко

Ще два дні у рамках фестивалю у Кропивницькому відбуватимуться різноманітні презентації, конкурси, автограф сесії, благодійні заходи.

Повну програму фестивалю можна переглянути тут.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар