Від PERSHої особи: колоритні історії “з кіно” від режисера Івана Кравчишина

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram

Кілька тижнів тому кінорежисер Іван Кравчишин привіз у Кропивницький свій фільм “Політ золотої мушки” – атмосферна українська комедія про життя Галичини, знята за мотивами збірки оповідань “Бурачковицькі хроніки” Богдана Волошина. Фільм, як і життя на знімальному майданчику подібної стрічки, насичене колоритними історіями. Тож режисер як художник має чим поділитися з глядачами.

Про витончену іронію та дивакуваті сюжетні лінії – як на Галичині ставляться до смерті, наприклад. Про те, що лишилося за кадром, скільки у фільмі лишилося сюжету оповідань, як актори доповнювали текст і як жили на знімальному майданчику, про закадровий підтекст, про маршрут театрами західної України для підбору акторів… Про те, чого чекати від подібної стрічки про Тернопільщину. По 25 фільмів, серед яких і стрічка про Кіровоградщину.

Про це та багато іншого в ефірі відео рубрики “Від PERSHої особи” розповів кінорежисер Іван Кравчиншин.

Читайте також:

За словами режисера Івана Кравчишина, ідея створення фільму виникла ще у далеких 90-х, коли він, юний випускник театрального інституту, прочитав новели Богдана Волошина у львівській газеті “Ратуша”. Фільм дочекався свого часу – у 2012-му розпочалися зйомки стрічки “Політ золотої мушки”. Режисер розповідає, що цей фільм має нотки документальності, адже багато сцен не були “постановочними”.

Проте творець фільму наголошує, що фільм лише знятий за мотивами цих новел і не є їхньою екранізацією. Тож зараз читач і глядач може знайти багато відмінностей між фільмом і книгою. Поміж тим, “Політ золотої мушки” не має сюжетної лінії. За словами режисера, глядач не повинен шукати у цій стрічці ніяких підтекстів, адже це фільм-відпочинок.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар

1 коментар до Від PERSHої особи: колоритні історії “з кіно” від режисера Івана Кравчишина

Коментарі заборонені.