За березень кропивничани заплатять за тепло майже на 35% менше

Люблю писати про хороші, мотиваційні, цікаві історії. Пишу про людей, які хочуть і вміють робити важливі речі. Слідкую за оновленнями в сфері реформ і намагаюся писати про складне простими словами)
Контакт: Facebook Telegram
Ілюстрація: Львівський портал

Вартість опалення одного квадратного метру опалювальної площі квартири в березні 2017 року складає 22,59 грн, що на 11,80 грн, або 34,3%, менше від затвердженого тарифу 34,39 грн.

Надає нові розрахунки з урахуванням температури зовнішнього повітря ДП ”Кіровоградтепло” ТОВ ”ЦНТІ УНГА” у повідомленні про механізм нарахування оплати за послуги теплопостачання березні 2017 р.

Нагадаємо, до того, як набрала чинності Постанова №1037, в разі відсутності будинкових теплолічильників споживачі підприємства розраховувалися за централізоване опалення відповідно до Постанови НКРЕКП від 31.03.2015 № 1171, де бралася до уваги лише площа помешкання у кв. м без урахування температури повітря.

У грудні 2015 року Кабінет Міністрів України змінив методику нарахування за централізоване опалення для тих будинків, де відсутні будинкові або квартирні теплолічильники. Відтак, розмір суми до сплати за опалення для мешканців будинків без теплолічильників напряму залежить від:

-фактичної кількості діб надання послуги опалення у розрахунковому періоді в конкретному місяці;

-відхилення фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від показників, врахованих під час формування діючого тарифу;

-календарної кількості діб в конкретному місяці тощо.

Сформовані абонентською службою підприємства рахунки за березень 2017 року на оплату послуг за теплопостачання, враховують фактичну кількість діб/годин надання послуги з централізованого опалення в березні 2017 року, дані Кіровоградського обласного центру з гідрометеорології, відповідно до яких фактична середня температура зовнішнього повітря за період з 01 березня по 09 годину 31 березня 2017 року становить +5,73 ºС проти -0,3ºС, врахованих у тарифі (застосування цієї температури рекомендовано листом Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України від 13 травня 2016 року №7/10-5682).

Коефіцієнт, що враховує відхилення фактичних показників від врахованих у встановлених тарифах на послугу з централізованого опалення у березні 2017 року склав 0,657.

Враховуючи вищезазначені роз’яснення, наводимо алгоритм розрахунку розміру щомісячної плати (П) за послуги з централізованого опалення за період фактичної кількості діб/годин надання послуги з централізованого опалення :

П = ТО* К і *(n і / n і’) * S; П = 34,39*0,657*(31/31)*S = 22,594 грн.* S

де ТО – одноставковий тариф на послугу з централізованого опалення для населення (для ДП «Кіровоградтепло» ТОВ «ЦНТІ УНГА» 34,39 грн./1м², встановлений Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг);

S – опалювана площа квартири споживача (м2);

Кі – коефіцієнт, що враховує відхилення в і-му місяці фактичної температури зовнішнього повітря та тривалості опалювального сезону від показників, врахованих під час розрахунку діючого тарифу.

ni – тривалість опалювального періоду в і-му місяці, яка розрахована виходячи із річної тривалості опалювального періоду, врахованої у встановлених тарифах на послугу з централізованого опалення для населення у разі відсутності у квартирі та на вводах у багатоквартирний будинок засобів обліку теплової енергії (в березні 31 день);

nі’ – календарна кількість діб в березні місяці (31 день).

Отже, вартість опалення одного квадратного метру опалювальної площі квартири в березні 2017 року складає 22,59 грн., що на 11,80 грн., або 34,3%, менше від затвердженого тарифу 34,39 грн.

Перелік житлових будинків з централізованим теплопостачанням, які підключені до теплових мереж ДП “Кіровоградтепло” ТОВ “ЦНТІ УНГА” станом на 1 липня 2015 р.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар