Через відсутність кворуму у засіданні міськради Кропивницького оголошено перерву

Сьогодні, 4 квітня, сесійне засідання міськради у Кропивницькому знову не може розпочатися через відсутність кворуму. У залі зареєструвалися 21 депутат та міський голова.

На сьогоднішнє засідання передбачувано не з’явився 21 депутат так званої демократичної опозиції.

Після цього міський голова Андрій Райкович оголосив перерву для проведення консультацій. Він заявив, що відсутні депутати не надали жодних заяв про відрядження чи інші причини неявки.

Сьогоднішнє засідання знову проігнорували депутати фракцій “Батьківщина”, “Радикальна партія Ляшка”, “Свобода”, “Самопоміч” і більшість “БПП”.


Нагадаємо, 1 серпня 2016 року, депутати 5 фракцій міськради заявили про те, що переходять в опозицію до більшості, яка сформувалась під час голосування за кандидатуру Наталії Дзюби на посаду заступника міського голови. Тоді у міській раді чітко виокремилася більшість з Андрієм Райковичем у складі та меншість, яка пішла у опозицію.

Напередодні 2 засідання 8 сесії під час погоджувальної наради у Андрія Райковича, яка відбулася 14 березня, усі політсили органу місцевого самоврядування начебто дійшли згоди щодо формування порядку денного, який став каменем спотикання під час 1 засідання 8 сесії 21 лютого. Але щойно обранці громади почали рухатися за порядком денним, виявилося, що не все так просто.

Депутати і міський голова посварилися через порядковий номер питання Про відміну рішення виконкому від 16.02.2017, яким було підвищено тарифи на проїзд. Поки частина депутатів спілкувалася із журналістами у сесійній залі було таки прийняте те питання, через яке посварилися депутати.

Незважаючи на скасоване рішення виконкому про здорожчання вартості проїзду у Кропивницькому, тарифи залишаться підвищеними. А подальше вирішення питання неодмінно зайде у судову площину.

30 березня, так і не розпочався розгляд питань сесії міськради, оскільки демократична опозиція депутатів у той час давала прес-конференцію щодо конфлікту, який виник у міськраді. Відповідно, не зібрався кворум. Керівництво міськради поїхало у прес-клуб, аби поговорити з колегами.

Депутати демократичної опозиції стверджують, що вони з’являться на сесії Кіровоградської міської ради лише після того, як будуть виконані всі їхні вимоги до влади міста.

Депутати демократичної опозиції так і не прийшли на сесію міської ради. Міський голова Андрій Райкович оголосив чергову перерву до 10:00 4 квітня.

Міський голова та секретар міськради звинуватили опозицію у зриві сесії і небажанні вирішувати питання громади. А опозиційні депутати закидають міському голові та більшості повне ігнорування їх ініціатив і несправедливий розподіл коштів по округам.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар