“White lions” шантажували своїх жертв оприлюдненням відео із зізнаннями у нібито педофілії – СБУ

затримання членів організації “White lions” / © прес-центру СБ України

Служба безпеки України опублікувала фото затримання групи осіб, які заявляли, що займаються відловом педофілів у Кропивницькому і називали себе “White lions”. У відомстві запевняють, що члени організації вибивали у своїх жертв зізнання у нібито педофілії, а потім шантажували розміщенням відео у мережі Інтернет і вимагали гроші.

Співробітники ж СБУ та обласної прокуратури 27 лютого затримали “Білих левів” за підозрою у вчиненні грабежів, нанесення тілесних ушкоджень, шантажі та розбоях.

“Правоохоронці встановили, що члени угруповання, до складу якого входили дівчата, у соціальних мережах знайомилися з потенційною жертвою. Їй призначали зустріч у відлюдних місцях, де інші члени групи нападали на жертву, грабували її, наносили тяжкі ушкодження, вимагаючи на відео зізнання у нібито педофілії.
Потім, шантажуючи розміщенням відео у мережі Інтернет, тривалий час вимагали гроші та інші матеріальні цінності.
Оперативники спецслужби з’ясували, що для організації своїх дій, учасники спілкувалися між собою в закритій групі однієї з соціальних мереж, організовували зустрічі, обговорювали деталі з вчинення розбійних нападів.
Зафіксовано майже сорок відеороликів, на яких учасники «White Lions» здійснюють групові напади на місцевих мешканців. Співробітники СБ України «взяли» вісьмох учасників угруповання під час розправи над черговою жертвою.
Організаторами банди виявилися два інспектори міського слідчого ізолятора, одного з яких СБУ затримала, другий знаходиться у розшуку. Відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 189 Кримінального кодексу України. Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії”, – повідомили у прес-центрі СБ України.

n_2831_58965304
затримання членів організації “White lions” / фото прес-центру СБ України

Нагадаємо, учора, 27 лютого, у прокуратурі області повідомили, що здійснюється досудове розслідування за фактом вимагання, грабежів та розбоїв особами, які називають себе “Білі леви”.

Слідчі прокуратури та СБУ затримали 9 осіб і доправили їх до ІТТ. Серед них є 4 неповнолітніх, до яких у ізолятор досі не пускали батьків. Побратими затриманих стверджують, що хлопці займались пошуком педофілів у соцмережах і проводили з ними “виховну роботу”.

27 лютого ввечері 9 членам організації “White lions”, яких підозрююють у вчиненнях побиттів, розбоїв та грабежів, оголосили про підозру. Загалом, слідством було встановлено 14 потерпілих від дій угруповання, а також є 34 відеозаписи, які доводять їх провину.

Цого ж вечора, 27 лютого, близько півсотні осіб перекрили рух біля обласної прокуратури по вул. Верхній Пермській. Родичі та друзі затриманих членів організації “White lions” вимагали, щоб до них вийшли слідчі прокуратури і пояснили конкретні причини затримання хлопців та дівчат. Батьки також вимагали зустрічі зі своїми дітьми, оскільки з часу їх поміщення у ІТТ, вони з ними не бачились.

Сьогодні, 28 лютого, у Ленінському райсуді Кропивницького затриманим членам організації “White lions” будуть обирати запобіжні заходи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар