Дмитро Карпачов у Кропивницькому: про насилля, приклад бультер’єра та вибір між щасливою і слухняною дитиною

Учора, 18 лютого, у Кіровоградській обласній філармонії відбулась лекція Дмитра Карпачова на тему “Проблеми й покарання”. Під час спілкування лектор порушував актуальні проблеми відносин між дітьми й батьками, а також давав поради як уникати проблеми непорозуміння в родині.

Під час спілкування з публікою шоумен моделював різноманітні конфліктні ситуації у родині і просив батьків пропонувати способи їх вирішення. Як результат, батьки не завжди розуміють яке рішення потрібно прийняти в тій чи іншій ситуації. Експерт не соромився ставитися батькам питання про фізичне і моральне насилля в родині, стравлячи батьків у не зручне становище.

“Дуже часто злість, агресію і ненависть, з якими дитина стикається, коли його б’ють, він звертає проти батьків. Починає противитися всьому, що вони пропонують. Злиться і дратується, демонструє грубу і бунтівну поведінку. І це не причина, по якій ви змушені його бити. Це наслідок того, що ви його били. Крім того, часті фізичні покарання здатні надломити волю дитини і перетворити його в покірну, безініціативну особистість. Такій дитині буде складно побудувати успішну кар’єру, створити міцну сім’ю, а звичка підкорятися чужій волі сильнішої людини, збільшує ймовірність попадання під поганий вплив банд і наркоманских тусовок”, – розповідає Дмитро Карпачов.

DSC_0032Також ведучий СТБ часто звертався до ситуацій, які траплялись на шоу “Кохана, ми вбиваємо дітей”, “Один за всіх” чи “Врятуйте нашу родину”, чітко вказуючи на помилки сучасних батьків:

“Вам потрібно обирати: або ваша дитина буде щаслива, або – слухняна. Зі слухняною дитиною спочатку дуже легко. Але в дорослому житті йому буде вкрай складно знайти себе, адже ви його привчите підкорятися і слухатися. Слухняні люди дуже зручні, але рідко бувають щасливі. Вони потрібні тільки тоді, коли ними хочуть скористатися”.

DSC_0030

Дмитро Карпачов чітко описав ситуацію того, що відчуває дитина, коли мама чи тато підвищують голос чи застосовують фізичну силу по відношенню до дитини:

“Кілька років тому в Одесі я проводив майстер-клас на тему виховання дітей. Коли ми стали говорити про покарання, я запросив на сцену батьків, які вважають, що дітей у виховних цілях можна шльопати. Ну не сильно, а так – злегка. Після того, як вони вийшли, на іншому кінці сцени вивели бультер’єра. Ну, знаєте – це така страшна, люта порода, у якій три ряди зубів і яка любить уночі гризти обличчя своїх господарів. Я запропонував батькам, які вважають, що дітей можна бити, дати бультер’єр команду. А коли він її проігнорує, шльопнути. Ну, легенько – у виховних цілях. Як ви думаєте: хтось зважився вдарити бультер’єра без намордника? Вони навіть дивитися в його бік боялися. Хіба мало що у цій божевільній собаки в голові. Висновок, який можна зробити з цієї історії дуже простий: батьки б’ють дітей тільки тому, що ті не можуть дати їм здачі. А це, на мій погляд, – низько”.

DSC_0054 DSC_0061 DSC_0073 DSC_0076

Поширити:

Залишити коментар:

коментар