Питання підвищення вартості проїзду у маршрутках Кропивницького сьогодні не вирішили

Сьогодні, 14 лютого, після двох годин дискусій та обговорень, члени виконкому міськради Кропивницького вирішили перенести розгляд питань пов’язаних із підвищенням цін на проїзд до четверга 16 лютого.

Таку пропозицію на розгляд членів виконкому виніс міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

Сьогодні члени виконавчого комітету мали розглянути 10 проектів рішень про підвищення цін на проїзд у маршрутних таксі міста.

Нагадаємо, що на більшості маршрутів міста власники транспортних підприємств хочуть встановити тариф за проїзд на рівні 5 грн.

Перевізники пропонують такі розрахунки:

  • згідно Проекту рішення № 37, перевізнику ФОП “Баркар”, який у режимі маршрутного таксі обслуговує маршрут № 274, пропонується встановити ціну за проїзд у розмірі 6 грн;
  • згідно Проекту рішення № 36, для ПП “УкрАвтоІнвест”, яке обслуговує міські маршрути № 5-а, 8, 11, 103 та 126 – 5 грн;
  • згідно Проекту рішення № 35, для ПП “Паритет Сервіс”, яке обслуговує міські маршрути № 14, 77, 104, 112, 113 – у розмірі 5 грн;
  • згідно Проекту рішення № 34, для ТОВ “Кіровоград-Євро-Транс”, яке обслуговує міський маршрут № 130 – 4.50 грн;
  • згідно Проекту рішення № 33, для КТ “Автолегіон-Варванської Ю.В.”, яке обслуговує міські маршрути № 4, 20, 55, 111, 116, 116-а, 134 – 5 грн;
  • згідно Проекту рішення № 32, для ПП “Олікс”, яке обслуговує міські маршрути № 1-Ц, 3, 15, 21, 27, 44 та 108 – у розмірі 5 грн;
  • згідно Проекту рішення № 31, для ПП “Автобаз-Кіровоград”, яке обслуговує міські маршрути № 18, 103, 115, 117, 118 – 5 грн;
  • згідно Проекту рішення № 30, для ФОП Шаповалов А.О., який обслуговує міський маршрут № 126-a – 4.50 грн;
  • згідно Проекту рішення № 29, для ПП “СЕРВІСКОМ”, яке обслуговує маршрут №274 у звичайному режимі руху – 4 грн;
  • згідно Проекту рішення № 28, для ФОП Кобченко В.В., який обслуговує маршрути № 6 та 17 – 5 грн і 4.50 грн відповідно.

Сьогодні члени виконкому почали розгляд цих болючих питань з тарифів ПП “СЕРВІСКОМ”, яке обслуговує маршрут № 274 у режимі звичайного руху.

Доповідаючи на тему тарифів для проїзду у маршрутних таксі міста начальник управління транспорту Олександр Вергун представив на розсуд членів виконкому інфографіку про складові тарифікації, за допомогою яких продемонстрував значне здорожчання цих складових.

P70214-152801

За розрахунками, які перевізники подали до управління траспорту у січні 2017 року, основними складовими їхніх вимог про підвищення тарифів є підвищення рівня мінімальної зарплати та здорожчання паливних матеріалів.

Олександр Вергун запропонував членам виконкому затвердити так звану граничну ціну на рівні 5 грн, але цю пропозицію відразу розкритикували.

Поки у залі йшло засідання виконкому, біля дверей зібралася значна частина представників фірм-перевізників, які висловлювали бажання потрапити у й так вже переповнену залу. Деякі з них все ж зайшли у середину.

P70214-164046

Депутат міської ради Валентина Яремчук зачитала перед членами виконкому звернення мешканців селища Нового про те, що вони вимагають не підвищувати ціну на проїзд. Як заявила пані Яремчук, вона та громадські активісти вивчили розрахунки, які подали перевізники, і виявили, що вони значно занизили кількість пасажирів і завищили вартість власних витрат.

Крім того, до перевізників висловлювали зауваження стосовно недотримання умов договорів та приховування реальних прибутків. Основні зауваження членів виконкому полягали у тому, що перевізники не дають змоги оцінити реальні об’єми пасажиропотоків.

Натомість представник ПП “Олікс” Дмитро Вінницький наголосив, що тариф у 5 грн і так є заниженим від реального, адже за розрахунками перевізників, аби нормально функціонувати і розвивати підприємство, цифра тарифу виходить захмарною. На його думку, саме низькі тарифи не дозволяють перевізникам розвиватися і надавати більш якісні послуги.

Після двох годин обговорень і дискусій у які вступали представники громадськості, перевізники, депутати міськради та члени виконкому, за пропозицією міського голови, питання про підвищення вартості проїзду були перенесені на четвер, 16 лютого.

Андрій Райкович доручив начальнику транспортного управління опрацювати всі зауваження щодо розрахунків, які подали перевізники і віднайти з ними спільне виважене рішення.

P70214-152522

Через підвищення “мінімалки” перевізники Кропивницького хочуть суттєво підвищити плату за проїзд

Кропивницький перевізник порушує умови договору: у вечірній час на маршруті немає жодної машини

Кропивницькі перевізники: при вартості проїзду 5 гривень окупляться лише витрати на перевезення

Поширити:

Залишити коментар:

коментар