У Кропивницькому завершився ремонт обласного госпіталю для ветеранів війни

У Кропивницькому завершився ремонт Кіровоградського обласного госпіталю для ветеранів війни, який тривав понад 5 місяців. У медичний заклад закупили сучасне обладнання, меблі, впровадили нові системи кондиціонування, вентиляції та енергозбереження. Загальна сума витрат склала понад 26 мільйонів гривень.

Оглянути виконані роботи приїхав голова Кіровоградської облдержадміністрації Сергій Кузьменко.

“Перші кошти з державного бюджету були отримані у вересні 2016 року і вже тоді розпочалися ремонтні роботи. За 5 місяців вдалося провести колосальний обсяг робіт. Загальна площа будівлі складає 6 тисяч квадратних метрів. Роботи проведені на 5 тис. м² фасаду, 3 тис. м² всередині будівлі, 2,5 тисяч м² даху. Загальний кошторис витрат на обладнання та матеріали склав 26 млн 400 тис. гривень”, – зазначив Сергій Кузьменко.

Очільник області зазначив, що на утримання госпіталю на рік із обласного бюджету виділяється 20 млн грн, левова частка яких йде на заробітну плату працівникам.

Головний лікар обласного військового госпіталю Геннадій Сябренко повідомив, що ремонт та закупка обладнання здійснювалася згідно побажань медичних працівників:

“До робіт долучитися всі працівники медичного закладу. Меблі та апаратура встановлювалися згідно їх побажань. У госпіталі встановлені нові системи кондиціонування, освітлення, підігріву води, впроваджені системи енергозбереження, що дозволяє раціонально використовувати ресурси. У заклад було закуплено нове медичне обладнання на суму 3 млн грн”.

У госпіталі для ветеренів війни у Кропивницькому наразі лікується 71 учасник АТО, троє – в реанімації

Поширити:

Залишити коментар:

коментар