У Кропивницькому презентували нову комунальну техніку

Сьогодні, 8 лютого, на площі перед міською радою Кропивницького презентували 7 одиниць техніки, яку придбали для комунальних підприємств міста.

На закупку 2 МАЗів, 2 “ГАЗелей”, грейдера ГС-1402, трактора ХТЗ-3512 і ЗАЗ Lanos Pick-up міська влада витратила 7 млн 720 тис. грн.

“У минулому році придбання цієї техніки було профінансовано, і вже зараз вона працює на вулицях нашого міста. Вона придбана для того, щоб покращити стан справ із прибиранням території міста. Техніка для аварійної служби – це також надзвичайно важливе придбання, тому що ми обслуговуємо близько 1400 багатоквартирних будинків і від якості роботи аварійно-диспетчерської служби залежить дуже багато”, – наголосив міський голова Кропивницького Андрій Райкович.

DSC_0288

Техніку було закуплено через систему електронних закупівель “ProZorro”, і міський голова запевнив, що за найвигіднішими цінами.

Керівник КП “Універсал 2005” Віктор Панішко, для підприємства якого закупили МАЗи, грейдер, і ЗАЗ Lanos Pick-up, розповів, що переважна частина нової техніки вже працює на вулицях Кропивницького.

“Цієї ночі два нові МАЗи вперше прибирали сніг на вулицях міста. Ми їх не дуже навантажуємо, адже вони зараз на обкатці”, – розповів Панішко.

DSC_0261

Грейдер ГС-1402 придбали ще влітку. У теплу пору року автомобіль виконує свою безпосередню функцію – грейдерує грунтові дороги, а взимку – очищає шляхи міста від снігу. Два придбані МАЗи є комбінованими спеціалізованими автомобілями, які взимку розчищають дороги від снігу і посипають протиожеледною сумішшю, а влітку – переобладнуються у бортові самоскиди.

Трактор ХТЗ-3512 розчищатиме тротуари та площі міста, а дві “ГАЗелі” обслуговуватимуть потреби комунального підприємства “Аварійно-диспетчерська служба”.

Щодо автомобіля ЗАЗ Lanos Pick-up, то його придбали для відлову бродячих тварин у місті. Проте, відловлювати їх будуть тоді, коли тварин буде куди відвозити, тобто коли облаштують новий притулок.

Працівники КП “Універсал 2005”, які приїхали за кермом нових МАЗів дуже задоволені тим, що зі старої техніки пересіли на нову більш сучасну.

“У ньому тепленько, не продуває. У мене до цього був самоскид 1985 року випуску, тепер видали кращого “коня”, – з посмішкою на обличчі розповів водій Олександр.

DSC_0322

Як розповів начальник Головного управління ЖКГ Віктор Кухаренко, вся прибиральна техніка для демонстрації прибула безпосередньо з прибирання вулиць міста і після презентації її знову повернуть до справи.

Поширити:

Залишити коментар:

коментар